Maistas 

 

Skaniausi receptai, naudingiausi maisto patarimai ir ekspertų interviu – gamindami pagal juos, niekada neprašausite

Restorane išgirdus šefo klausimą net kąsnis iškrito iš burnos: paliko be žodžių

Atostogos yra metas, kai Katinai vieni ar su linksma kompanija pasileidžia per Lietuvos restoranus. Šį kartą mūsų kompanija nusėdo Lazdijuose. Apie šį restoraną rašiau prieš keletą metų, ir tada jis man paliko gerus įspūdžius. Tad noras pažiūrėti, kaip laikas įtakoja kokybę, paėmė viršų. Šis tekstas rašytas 2022 metais, liepos 17 dieną, todėl kviečiame pakomentuoti, kaip šis restoranas laikosi dabar.
Maistas Prieš 5 val.

Lietuviai parduotuvėse šluoja šias prekes: tam yra 1 priežastis

Ši savaitė kupina dainų ir muzikinių aistrų – kaip pasiseks Lietuvos vėliavą „Eurovizijos“ konkurse nešančiam Silvester Belt, kokias vietas iškovos konkurso favoritai, kuri daina šiemet laimės viename populiariausių tarptautinių dainų konkursų? Tautiečiai renkasi prie televizijos ekranų apsirūpinę traškučiais, krekeriais ir vaisvandeniais, o dietistė Indrė Trusovė, „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerė, įsitikinusi, kad net ir tokie azartiški vakarai gali būti sveiki bei dalijasi užkan...
Receptai Prieš 8 val.

Atrado superinį bulvinių blynų receptą: iškepa skaniausiai

„Bulviniai blynai niekada nepabostantis patiekalas. Mano pamėgtas būdas – tarkuoti per smulkią burokinę tarką, kas blynams priduoda papildomo traškumo. O įdėjus papildomų ingredientų, tikrai niekada neprašausite pro šalį“, – sako recepto autorė Edita. 2 porcijoms: 1 kg nuskustų bulvių; 200 g mėgstamos mėsos file; 2 kiaušinių; 1 a.š. džiovintų krapų; 1 a.š. džiovintų česnakų; druskos; padažui: 3 v.š. majonezo; 3 a.š. maltų krienų; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Receptai Prieš 9 val.

Taip gaminti Kijevo kotletus išmokė mama: „Visada gaminu pagal šį receptą“

„Vieną gražią dieną mama Kijevo kotletų receptą perskaitė laikraštyje, išbandėme ir mums labai patiko. Dabar visada gaminu pagal šį receptą ir kitiems rekomenduoju išbandyti“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina. Kijevo kotletams reikės: 500 g maltos vištienos; 60 g sviesto; žalumynų; druskos; pipirų; česnako skiltelių; 2 kiaušinių; miltų; džiūvėsėlių (paprikos skonio); aliejaus. Į maltą mėsą įmaišyti druskos ir pipirų.
Receptai 2024-05-09
REKLAMA
Vasara – jau čia pat: „Lidl“ kviečia skanauti pigių lietuviškų agurkų  Vasara – jau čia pat: „Lidl“ kviečia skanauti pigių lietuviškų agurkų

Vasara – jau čia pat: „Lidl“ kviečia skanauti pigių lietuviškų agurkų

Gardūs, traškūs ir kvepia vasara: taip, tai – lietuviški trumpavaisiai agurkai. Parduotuvėse vos pasirodę, jie iškart atsiduria pirkinių krepšeliuose, ir ne veltui, nes prekybos tinkle „Lidl“ visi iki vieno trumpavasiai agurkai – užauginti Lietuvoje. Šios daržovės – kupinos vitaminų ir mineralų, o ir paskanina jos praktiškai kiekvieną mėsišką patiekalą, ypač paruoštą grilyje.
REKLAMA
Kas laimės šį savaitgalį? „Iki“ nuolaidiškėse pasiseks visiems: TOP 3 greitos patiekalų idėjos   Kas laimės šį savaitgalį? „Iki“ nuolaidiškėse pasiseks visiems: TOP 3 greitos patiekalų idėjos

Kas laimės šį savaitgalį? „Iki“ nuolaidiškėse pasiseks visiems: TOP 3 greitos patiekalų idėjos

Ir šeštadienį, ir sekmadienį teks rinktis, kam skirti savo balsą. Tačiau svarstyti, ką skanaus ir nebrangaus pasiruošti belaukiant rezultatų, nereikės. „Iki“ nuo ketvirtadienio kviečia į tradicines „Nuolaidiškes“ – pažėrė aibę gerų pasiūlymų ir siūlo naudingų bei skanių idėjų savaitgalio pietums. „Mums rūpi, kad kiekvienas parduotuvėje apsilankęs pirkėjas galėtų sutaupyti, tačiau ne kokybės ar skonio sąskaita.
Maistas 2024-05-09

Atskleidė superinį kebabų receptą: kartosite ne kartą

Laisvalaikis gryname ore ir kebabas – daugelio ypač mėgstamas derinys. O jeigu dar jis su česnakiniu padažu, tai atsispirti šiam skonių deriniui yra išties sunku. Visai nesunku kebabą pasigaminti ir namuose, o privalumų bus gausybė: patiekalas atsieis pigiau, bus sveikesnis ir netgi skanesnis. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi lengvu receptu, kurį neabejotinai šį šiltąjį sezoną naudosite ne kartą.
Receptai 2024-05-08

Ši mišrainė taps pavasario atradimu: „Oi, kaip skanu“

„Gaivios, pavasariškos ir žalios salotas, paskanintos traškia, skrudinta šonine. Oi, kaip skanu“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 4 – 6. Užtruksite apie 20 min. 0,5 brokolio; 0,5 žiedinio kopūsto; 0,5 ilgavaisio agurko; 8 ridikėliai; 4 juostelės plonai pjaustytos š. r. šoninės; 0,5 mėlyno svogūno; Saujelė dž. spanguolių. Padažui: 2 v. š. majonezo; 2 v. š. alyvuogių aliejaus; Šlakelis citrinos sulčių; 1 v. š. garstyčių.
Receptai 2024-05-08

Šis Rimuko kugelis sužavėjo tūkstančius: išbandykite receptą

Prieš kelerius metus portale skelbėme tinklaraštininko Rimo Narkaus kugelio receptą, kuris tuomet sužavėjo tūkstančius. Kviečiame prisiminti šį receptą ir gardžiu kugeliu palepinti savo šeimą. Rimo teigimu, šis kugelis tikrai neprimena kieto, kurį daugelis iš mūsų yra valgę mokyklos valgyklose.  Jums reikės: 6–8 bulvių, 4 svogūnų, pusės litro verdančio pieno, druskos, prieskonių, 1 kiaušinio. Atskirai pakepinkite spirgučius su pieno ir miltų mišiniu.
Receptai 2024-05-07

Pasigaminę šią picą namie į picerijas nebeisite: Riebus katinas garantuoja

Picerijų savininkai nesijaudinkite, į picerijas žmonės kaip ėjo taip ir eis, bet pasigaminę picą namie, tikrai tą dieną pas jus vargu ar be užsuks. Tad jūsų visų dėmesiui neįmantrus Riebaus katino picos receptas, kurį pavyks padaryti net ir mažai įgudusiam virtuvės šeimininkui. Picos tešla: 250 g miltų, 3g druskos, 150 ml vandens,  7 g sausų mielių, 10g cukraus, Į miltus sudedame druską, gerai išmaišome. Tada atskirai į drungną vandenį sudedame mieles, cukrų.

Taip kepti bulvių blynai sužavės visus: pigu, greita ir labai skanu

„Bulvių patiekalai visgi yra labai mėgiami mano šeimoje. Ir jeigu jau nutinka taip, kad kartais per daug tų bulvių prisiverdu, imu ir kitą dieną jas perkonstruoju į kokį nors kitą patiekalą. Šiandien valgėme keptus bulvių paplotėlius su varške“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min. 400 g virtų bulvių; 4 v. š. varškės; 1 kiaušinis; 3 v. š. miltų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; Šlakelis aliejaus, kepimui.
Receptai 2024-05-06

Ragina parduotuvėje niekada nepirkti 1 daikto: kiti to nežino

Mitybos pasiūlymai tapo populiariu kasdienių pietų pasirinkimu milijonams britų. Juos paprastai sudaro pagrindinis patiekalas, pavyzdžiui, sumuštinis, makaronai ar salotos, ir užkandis, todėl jie yra labai populiarūs didžiuosiuose prekybos centruose. Nustatytos standartinės kainos gali būti patogios ir ekonomiškos keliaujantiems žmonėms.

Atrado superinę blynų tešlą: visi prašys pakartoti

„Jeigu pas mergaites paklausčiau ko norėtų pusryčiams atsakymas būtų – blynai. Kartais dieną galima pradėti ir nuo jų. O ypatingai, jeigu tai  purūs ir minkšti blyneliai su varške. Paskaninti grietine arba jogurtu ir uogomis“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Porcijos 3. Užtruksite apie 20 – 30 min.
Receptai 2024-05-05

Greitai pagaminamos meksikietiškos salotos: skanu ir maistinga

Kotryna Starkienė atidaro griliaus sezoną ir kviečia gaminti lauke. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ žymi laidų vedėja parodė, kaip pasigaminti labai skanias meksikietiškas salotas. Jas pasigaminti tikrai paprasta, o jei norite, kiaulienos kepsnelius galite kepti keptuvėje, o ne ant griliaus.

Atskleidė patikrintą šašlykų marinatą: 1 ingredientas daro stebuklus

„Kiekviena šeimininkė turi savo geriausią ir mėgstamiausią marinato receptą. Šį kartą aš šašlyką marinavau su mineraliniu vandeniu. Labai norėjau išbandyti šį variantą. Bet norėčiau dar pakalbėti, kad šašlykų „pasisekimui“ didelę reikšmę turi ir ne tik marinato pasirinkimas, bet ir mėsos. Iš kiaulienos renkuosi tik sprandinę. Tai man geriausiai pasiteisinęs variantas. Vieną kartą net eksperimentą padariusi. Tuo pačiu marinatu raugiau sprandinę, kumpį ir mentę.
Receptai 2024-05-04

Kotrynos Starkienės virtuvėje – graikiški skoniai: atskleidė salotų receptą, kuris jau senai tapo jos favoritu

Nenumaldomai artėjant vasarai, šį šeštadienį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ Kotryna Starkienė mintimis grįš į įsimintiniausias ir smagiausias atostogas. Vienos iš jų buvo Graikijoje, todėl žiūrovų laukia nuostabūs, o kai kuriems – galbūt ir dar neatrasti skoniai! „Graikija – ne tik graži šalis. Tai – ir fantastiškas maistas! Graikų virtuvėje gausu daržovių, prieskonių, alyvuogių aliejaus ir šiek tiek vyno bei riešutų.

Atrado greitai raugintų agurkų receptą: idealiai tinka prie šašlykų ir kepsnių

„Tiesą sakant jau nepamenu nė kur radau šį receptą, nė proporcijų jam, bet jis man pats pačiausias kai reikia greitai raugintų agurkėlių. Labai greitai pasidaro lengvai rauginti, o jei palaikytumėte ilgiau būtų išvis superiniai. Šiuos agurkėlius valgiau jau po 10 minučių. Naudokite jei norite trumpavaisius, bet man buvo ir ilgavaisiai skanūs“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė. Ingredientai: 1 ilgavaisis agurkas, 1 šaukštelis druskos, 1 citrinos sultys.
Receptai 2024-05-03

Atsisakykite šių 5 produktų: svoris kris savaime

Daugelis dienos metu mėgsta užkandžiauti, tačiau ne visi užkandžiai yra naudingi mūsų sveikatai. Ekspertės teigimu, yra keli užkandžiai, kurių reikėtų kuo greičiau atsisakyti, nes jie – patys nesveikiausi. Nors svarbu užtikrinti, kad dienos metu nebūtumėte alkani, užkandžiavimas tam tikrais maisto produktais gali būti nepalankus jūsų sveikatai, todėl ekspertė išvardijo geriausius ir blogiausius užkandžius, kurių reikėtų kuo skubiau atsisakyti. Gydytoja dr.
Maistas 2024-05-03

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: vertas 10 balų

„Pirmieji šašlykai, kuriuos išmokau raugti buvo būtent šis receptas su garstyčiomis, pomidorų padažu ir majonezu. Taip, būtent su majonezu. Paskui kažkuriam laikui šiuos šašlykus pamiršau, nes neva nelabai sveika marinuoti mėsą majoneze. Bet kai paskaičiau straipsnį žurnale, kad nieko tokio blogo tame nėra prisiminiau ir vėl užsinorėjau taip raugtų šašlykų“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Receptai 2024-05-02

Taip marinuoti svogūnai idealiai tiks prie šašlykų: užsirašykite receptą

Jeigu ieškote, ką patiekti prieš šašlykų – marinuoti svogūnai bus puiki išeitis. Siūlome pasigaminti jų namuose, nes neužima daug laiko ir nereikalauja daug pastangų. Viskas, ko jums reikia, yra: 2 nedideli mėlynieji svogūnai, 120 ml vandens, 60 ml obuolių acto; 1-2 v.š. cukraus; 1 a.š. druskos; 4 žirnelių kvapiųjų pipirų. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką. Visus kitus ingredientus sumaišykite, kad ištirptų cukrus.
Receptai 2024-05-01
Į viršų