Žuvų maltinukai

Žuvų maltinukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Petražolės, smulkintos, 1 valgomasis šaukštas
  • Salierai, gumbas, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Menkės, filė be odos, 450 gramų
  • Džiūvėsėliai, riekelės, 3 vienetai
  • Majonezas, neriebus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Tabasko padažas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite smulkintą salierą, svogūną, trumpai pakepinus uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol daržovės suminkštės.
Džiūvėsėlius sutrupinkite, trečdalį atidėkite, o likusius suberkite į dubenėlį.
Žuvį nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į dubenį su duonos trupiniais.
Kartu sudėkite pakepintas daržoves, majonezą, petražoles, supilkite „Tabasko“ padažą, citrinų sultis, įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinį, sumaišykite ir keliskart sumalkite (faršas turi gautis skystokas).
Iš faršo suformuokite 4 maltinius, padėkite juos 30 min. į šaldytuvą, kad truputį sukietėtų.
Atšaldytus maltinius apvoliokite likusiuose trupiniuose ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
Vartant kepkite apie 10-12 min.
Patiekite su ryžiais, daržovėmis. Galite papuošti citrinos griežinėliais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Nastiušha
» Rašyti komentarą