Žuvis su česnakiniais žvynais pomidorų padaže

Žuvis su česnakiniais žvynais pomidorų padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos
  • Česnakai, 3
  • Petražolės
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Alyvuogių aliejus
  • Džiūvėsėliai
  • Baltas vynas, 2 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai
  • Žuvis, filė, 4 vienetai
Gaminimo instrukcija:

1. Jei nesate žvejo žmona, perkate mėgstamą žuvies filė parduotuveje arba turguje.
2. Žuvytę pagardinate druska, džiovintomis žolelėmis, pipiriukais, apslakštote citrinos sultimis.
3. Kol žuvytė marinuojasi ruošiate padažą.
4. Padažui susmulkinate riekelemis pageidaujamą kiekį česnako (kuo daugiau tuo skaniau ir nebijokite kvapo jį išgarins baltas vynas :), pomidorus nuplikote, nulupate ir susmulkinate kubeliais.
5. Česnaką kepinate nedideliame kiekyje alyvuogių aliejaus, kai jie tampa auksiniai įpilate šaušktelį ar du balto stalo vyno.
6. Į česnakus sudedate smulkintų pomidorų ir kaitinate, maišote kol pomidorai tampa vienalyte mase. Pagardinate džiovintais bazilikais.
7. Marinuotą žuvytę galite pamirkyti džiūvesėliuose.
8. Kepimo indą pašlakstote alyvuogių aliejumi, sudedate žuvį ir kepate apie 20 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
9. Išpilate pomidorų padažą su česnakiniais žvynais ant žuvytės ir dar pakaitinate orkaitėje apie 15 min.
10. Patiekalą galite pabarstyti šviežiomis petražolėmis!

Receptą atsiuntė: Ausra
» Rašyti komentarą