Žuvies šaltiena

Žuvies šaltiena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Laurų lapai, lapeliai, 5 vienetai
  • Paprika, milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Žirniai, žali, šaldyti, 100 gramų
  • Actas, 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorų padažas, 1 stiklinė
  • Druska
  • Žuvis, file, 400 gramų
  • Baltieji pipirai, žirneliai, 6 vienetai
  • Želatina, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Žirnius suberkite į verdantį vandenį ir virkite penkias mintes.

Želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje.

Paimkite gilią keptuvę ir sudėkite nuluptą ir stambiais žiedais supjaustytą svogūną bei užpilkite 0,5 litro vandens sumaišyto su citrinų sultimis . Suberkite prieskonius ir užvirkite.

Šiame mišinyje 10 minučių virkite žuvį ir vieną kartą apverskite.

Žuviai leiskite atvėsti sultinyje ir tada ją supjaustykite stambiai.

Į atskirą indą nukoškite 250 ml sultinio, supilkite pomidorų padažą, vyną ir actą. Pasūdykite, įberkite maltos paprikos ir pakaitinkite.

Želatiną ištirpinkite karštame pomidorų mišinyje.

Į šaltienai skirtą formą įpilkite ploną sluoksnį pomidorų mišinio ir palaikykite šaldytuve, kol sustings. Tada ant viršaus sudėkite žuvį, sumaišytą su žirniais ir apliekite pomidorų mišiniu ir leiskite visiškai sustingti.

Receptą atsiuntė: Kristina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
As
2014-06-04 12:20
O kodel suo turi valgyti zuvi ir dar su pomidoru padazu ;0