Žuvies kukuliai su priedais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai, malti (įdarui)
- Krapai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Svogūnai, smulkinti ir kepinti, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, baltymai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Lydeka, filė, 900 gramų
- Batonas, 200 gramų
- Džiūvėsėliai, malti, 40 gramų
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Grietinėlė, 20% riebumo, 0.5 stiklinės
- Krevetės be kevalo, smulkintos, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, (įdarui)
- Druska, (žuvies masei), 1 valgomasis šaukštas
- Aliejus
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, šaltas, kubeliai, 4 vienetai
- Baltieji pipirai, šviežiai malti
Gaminimo instrukcija:
Lydekų filė sumalama ir suminkoma su susmulkintu svogūnu, 2 šaukštais minkšto sviesto, džiūvėsėliais, pienu, grietinėle, iki purios masės išplaktu 1 kiaušinio baltymu, 1 šaukštu druskos bei baltaisiais pipirais.
Įdarui susmulkintos krevetės sumaišomos su krapais, pakepintu svogūnu,
druska bei juodaisiais pipirais.
Balta duona supjaustoma mažais kubeliais.
Imama į delną žuvies masės, suformuojamas blyną, į jo vidurį dedamas krevečių įdaras ir suformuojamas kukulis.
Suformuoti kukuliai apvoliojami plaktame kiaušinyje bei miltuose ir apspaudžiami baltos duonos kubeliais.
Kepimo indas patepamas aliejumi, į jį sudedami kukuliai ir kepami apie 15-20 min. 190 laipsnių temperatūroje.
Gaunasi 4 sotūs kukuliai.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-12-17 17:28
Šitas patiekalas skanus, bet netinka valgyti per kūčias, kūčių patiekalams negalima vartoti pieno bei jo produktų, kiaušinių bei jų produktų, tuo pačiu ir majonezo.
2013-12-23 22:47