Žuvies - daržovių pyragas


- Žuvis, virta su prieskoniais ir nukaulinta, 300 gramų
- Morkos, 2 vienetai
- Moliūgai, 200 gramų
- Cukinijos, 200 gramų
- Saldžioji paprika, 1 vienetas
- Svogūnai, 1 vienetas
- Porai, 0.5 vieneto
- Pomidorai, 1 vienetas
- Žalumynai, smulkinti krapai, petražolės, bazilikai, 1 sauja
- Penkių pipirų mišinys, 3 žiupsneliai
- Laurų lapai, 3 žiupsneliai
- Čiobreliai, 2 žiupsneliai
- Mairūnas, 2 žiupsneliai
- Česnako milteliai, 2 žiupsneliai
- Sviestas, formai patepti, 50 gramų
- Aliejus, kepimui
- Kefyras, 250 gramų
- Kvietiniai miltai, + šiek tiek formai pabarstyti, 160 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, nubrauktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovintas rozmarinas, 1 žiupsnelis
Morką, moliūgą, cukiniją, papriką, svogūną, pomidorą supjaustyti kubeliais. Porą - griežinėliais.
Keptuvėje su aliejumi šiek tiek pakepinti morką ir moliūgą, tada suberti svogūną, papriką, cukiniją dar pakepti keletą minučių. Sudėti porą ir pomidorus. Pagardinti prieskoniais. Patroškinti viską ant nekaitrios ugnies apie 5-8 min, vis vartant ir stebint, kad neperkeptų.
Daržoves, jau apkeptas, sumaišyti su išvirta žuvimi, žalumynais.
Į kefyrą berti sodą ir palikti 5 min. Po to supilti kiek paplaktus kiaušinius, suberti miltus su trupučiu rozmarino, druskos ir išmaišyti.
Pusę tešlos pilti į formą suteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudėti troškinį, paskirstant. Vėl užpilti skystokos tešlos.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.