Žuvies - daržovių pyragas

Žuvies - daržovių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Žuvis, virta su prieskoniais ir nukaulinta, 300 gramų
  • Morkos, 2 vienetai
  • Moliūgai, 200 gramų
  • Cukinijos, 200 gramų
  • Saldžioji paprika, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Porai, 0.5 vieneto
  • Pomidorai, 1 vienetas
  • Žalumynai, smulkinti krapai, petražolės, bazilikai, 1 sauja
  • Penkių pipirų mišinys, 3 žiupsneliai
  • Laurų lapai, 3 žiupsneliai
  • Čiobreliai, 2 žiupsneliai
  • Mairūnas, 2 žiupsneliai
  • Česnako milteliai, 2 žiupsneliai
  • Sviestas, formai patepti, 50 gramų
  • Aliejus, kepimui
Tešlai:
  • Kefyras, 250 gramų
  • Kvietiniai miltai, + šiek tiek formai pabarstyti, 160 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Soda, nubrauktas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovintas rozmarinas, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Morką, moliūgą, cukiniją, papriką, svogūną, pomidorą supjaustyti kubeliais. Porą - griežinėliais.

  2. Keptuvėje su aliejumi šiek tiek pakepinti morką ir moliūgą, tada suberti svogūną, papriką, cukiniją dar pakepti keletą minučių. Sudėti porą ir pomidorus. Pagardinti prieskoniais. Patroškinti viską ant nekaitrios ugnies apie 5-8 min, vis vartant ir stebint, kad neperkeptų.

  3. Daržoves, jau apkeptas, sumaišyti su išvirta žuvimi, žalumynais.

  4. Į kefyrą berti sodą ir palikti 5 min. Po to supilti kiek paplaktus kiaušinius, suberti miltus su trupučiu rozmarino, druskos ir išmaišyti.

  5. Pusę tešlos pilti į formą suteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Sudėti troškinį, paskirstant. Vėl užpilti skystokos tešlos.

  6. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą