Zrazai pagal mamą


- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiauliena, mėa tinkama karbonadui
- Kiaulienos lašiniai, be odos, 200 gramų
- Juoda duona, riekės, 2 vienetai
- Pomidorų padažas, 4 valgomieji šaukštai
- Druska
- Aliejus, kepimui
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, mėsos
- Prieskoniai, Vegeta
Mėsą supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais ir gerai išmušame, kad taptų plonas ir didelis gabaliukas. Taip visus griežinėlius padarome ir pabarstome mėsos prieskoniais, druska bei pipirais. Gaminame įdarą: lašinukus (galima ir virtus, bet geriau žalius) ir svogūnus susipjaustome kubeliais, sutrupiname juodos duonos 1 riekę ir viską pakepiname aliejuje. Riebalus nupilame. Šio įdaro dedame ant išmuštų mėsos gabaliukų, susukame, kad nepasileistų ir susmaigstome mediniais pagaliukais. Apkepame įdarytus mėsos gabaliukus ir dedame į verdantį maždaug 1 litrą vandens. Verdame apie 15 minučių, tuomet pilame pomidorų padažą, grietinę ir likusios duonos trupinius ir vegetuos prieskonius. Viską troškiname dar apie 15 minučių. Patiekiame su bulvėmis ar bulvių koše. Ypatingai tinka marinuoti agurkėliai ar kopūstai. Skanaus :)
2020-05-16 17:04
2015-06-10 17:45
2015-06-10 14:39
2014-11-22 13:54
2020-12-30 20:39