Žiemiški šokoladiniai meduoliai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, rudas, 100 gramų
- Medus, 100 gramų
- Kiaušiniai, papuošimui, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Šokoladas, juodasis, 100 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Prieskoniai, meduolių, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Riešutai, papuošimui
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Medų išsukti su minkštu sviestu ir cukrumi, suberti prieskonius ir citrinos žievelę. Įmušti kiaušinį. Tarkuotą šokoladą suberti į mišinį. Po truputį suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti, kol susidarys vienalytė glotni masė.
Tešlą iškočioti, išspausti norimas formas ir sudėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Meduolius patepti plaktu kiaušiniu ir papuošti įvairiais riešutais.
Kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių.
Iškeptus meduolius sudėti į sandarią dėžutę. į ją taip pat dėti apelsino puselę (ji meduoliams suteiks drėgmės ir padės atsiskleisti jų kvapui).
Po poros dienų galėsit mėgautis šiais kvapniais meduoliais.
» Rašyti komentarą