Žemaitiški čenachai


- Kiauliena, smulkinta, 600 gramų
- Svogūnai, vidutinio dydžio, 3 vienetai
- Morkos, vidutinio dydžio, 2 vienetai
- Paprika, (kas mėgsta), 1 vienetas
- Kopūstai, raugintii apie , 300 gramų
- Prieskoniai, bazilikai, druska, pipirai; prieskoniai mėsai (Santa Maria)
- Česnakai, (po skiltelę į kiekvieną indelį), 6 skiltelės
- Bulvės, 4 vienetai
- Agurkai, rauginti arba kopūstai (kas mėgsta), 3 vienetai
Mėsą - kiaulieną (gali būti sprandinė, kumpinė ar šoninė,kaip mėgstama) supjaustyti gabaliukais, berti druskos, Santa Marios prieskonių mėsai, pipirų,galima ir aštresnių prieskonių (pagal kiekvieno skonį), gerai išmaišyti ir palikti marinuotis.
Bulves, papriką pjaustyti kubeliais, morkas griežinėliais arba kubeliais,jei dedame agurkus -kubeliais. Svogūnus ir česnakus smulkinti.
Į čenakinės dugną berti truputį morkų,ant viršaus dėti mėsos gabaliukus,toliau daržoves(morkas,svogūnus,paprikas,kopūstus ar agurkus,česnaką ).Ant viršaus dėti bulves,barstyti druskos.Galima dėti po šaukštą pomidorų padažo(kas mėgsta).pilti vandens,kad apsemtų.Talpinti uždengus į įkaitintą orkaitę.Kepti apie 1 val,priklausomai nuo mėsos 200-220 °C temp. Iškepus, palikti pastovėti apie 10 min.
Pagal skonį kas mėgsta aštrius patiekalus galima pridėti čili pipiriuko. Tikrai skanu.
Tinka ir šaukštas grietinės,sotus ir skanus patiekalas:)))
2019-08-13 08:05
2019-08-10 20:06
2018-01-30 14:42

2017-07-02 22:25
2019-08-13 22:32