Žemaitiški čenachai

Žemaitiški čenachai
skanaus !!! pietūs labai skanūs !
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, smulkinta, 600 gramų
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 3 vienetai
  • Morkos, vidutinio dydžio, 2 vienetai
  • Paprika, (kas mėgsta), 1 vienetas
  • Kopūstai, raugintii apie , 300 gramų
  • Prieskoniai, bazilikai, druska, pipirai; prieskoniai mėsai (Santa Maria)
  • Česnakai, (po skiltelę į kiekvieną indelį), 6 skiltelės
  • Bulvės, 4 vienetai
  • Agurkai, rauginti arba kopūstai (kas mėgsta), 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Mėsą - kiaulieną (gali būti sprandinė, kumpinė ar šoninė,kaip mėgstama) supjaustyti gabaliukais, berti druskos, Santa Marios prieskonių mėsai, pipirų,galima ir aštresnių prieskonių (pagal kiekvieno skonį), gerai išmaišyti ir palikti marinuotis.

  2. Bulves, papriką pjaustyti kubeliais, morkas griežinėliais arba kubeliais,jei dedame agurkus -kubeliais. Svogūnus ir česnakus smulkinti.

  3. Į čenakinės dugną berti truputį morkų,ant viršaus dėti mėsos gabaliukus,toliau daržoves(morkas,svogūnus,paprikas,kopūstus ar agurkus,česnaką ).Ant viršaus dėti bulves,barstyti druskos.Galima dėti po šaukštą pomidorų padažo(kas mėgsta).pilti vandens,kad apsemtų.Talpinti uždengus į įkaitintą orkaitę.Kepti apie 1 val,priklausomai nuo mėsos 200-220 °C temp. Iškepus, palikti pastovėti apie 10 min.

  4. Pagal skonį kas mėgsta aštrius patiekalus galima pridėti čili pipiriuko. Tikrai skanu.

    Tinka ir šaukštas grietinės,sotus ir skanus patiekalas:)))

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Danutė
2019-08-13 22:32
Atrodo skaniai , reikės išmėginti
Zita
2019-08-13 08:05
Kaip skanu. Niam niam
Lina
2019-08-10 20:06
As visada dedu raugintu kopustu sūnus dievina su kopūstais
dziumandzi
2018-01-30 14:42
ar is proto isejo, tikri cenakai daromi be jokiu kopustu kose gaunasi
Nerijus
2017-07-02 22:25
Kai rase recepta, sio patiekalo tikrai negamino