Žemaitiškas kugelis (plokštainis)

Žemaitiškas kugelis (plokštainis)
...skanaus!!!
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, didelės, 10 vienetų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Lašiniai, spirgučiams, 200 gramų
  • Druska
  • Svogūnai, (smulkintas), 1 vienetas
  • Grietinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves nulupkite, sutarkuokite, truputį nusunkite.

  2. Svogūną smulkinkite, lašinukus pjaustykite smulkiai ir viską pakepinkite keptuvėje.

  3. Pieną(apie stiklinę)užvirinkite ir užpilkite tarkius.

  4. Į tarkius supilkite spirgintus lašinukus,įmuškite kiaušinį (priklausomai nuo kiekio galima ir 2),pasūdykite, gerai išmaišykite.

  5. Į kepimo indą dėkite truputi riebalų ir krėskite tarkių masę. Ant viršaus galite dėti riebalų, nes kugelis mėgsta riebumą.

  6. Dar galima kepti su vištiena. Gabaliukais smulkintą vištieną talpinkite į tarpą tarp tarkių, toliau viskas taip pat. Valgykite su grietinės ir sviesto padažu ar spirgučiais.

  7. p.s. kiekius nurodžiau apytikriai.nes kiekviena šeimininkė turi savo normas.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Viktuors
2015-09-25 19:11
Su kiaules kuojuom? Jug tėn veinė kaulą ir skūra. Spėrgų, vėštas gabalą kėts reikals.
zita
2014-11-23 09:30
Lsbso skanus