Žemaitiškai įdaryta karka

Žemaitiškai įdaryta karka
...išvirta...
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, (karka), 1 vienetas
  • Kiauliena, malta, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Svogūnai, didelis, 1 vienetas
  • Prieskoniai, Santa Maria (mėsai)
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Karką gerai nuvalome,galima pamirkyti vandenyje, išimame kaulą. Barstome druska, prieskoniais. Labai gerai, kai palaikome per naktį ar nors keletą valandų.

  2. Svogūną smulkiname, pakepiname aliejuje.

  3. Į maltą mėsą dedame susmulkintą ir pakepintą aliejuje svogūną, beriame druskos, pipirų bei Santa Maria prieskonių pagal skonį, įmušame kiaušinį ir gerai išminkome.

  4. Kietai išverdame kiaušinį, pjauname pusiau.

  5. Karką dedame ant lentutės, ant jos klojame maltą suprieskonintą mėsytę, dedame 2 puseles kiaušinio (galima paįvairinti ir morka ar šiaip kas ateina į galvą:), suvyniojame į dvigubą marlę, aprišame siūlu.

  6. Taip paruoštą karką dedame į puodą su prieskoniais (pipirai, lauro lapai, druska) ir verdame apie 1,5 val.

  7. Išvirus, nuvarviname ir paslegiame, kol ataušta. Tada nuimame marlę ir pjaustome karką norimais griežinėliais, valgome su krienais, daržovių salotomis, agurkais

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Zita
2015-08-13 08:18
labai skanus gaunasi,as ir taip darau,kartais perku neriebia sonine,nupjaunu riebia lasinuki dali,o prifarsiravus susuku,taip pat gaunasi labai skanus ir graziai perpjovus atrodo