Žemaičių blynai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, virtos, 1 kilogramas
- Juodieji pipirai
- Kiaulės kumpis, ar kita mėsa, virta, 200 gramų
- Taukai (kiaulių), ar aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 8 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Išvirkite bulves ir jas atšaldykite.
Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite.
Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite.
Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius.
Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos.
Valgykite su sviestu arba grietine.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2019-06-25 18:41
Dėti į bulvių masę lygiom dalimi miltus ir krakmolą. Pvz.jei dedate 3 šaukštus miltų tai 3 šaukštai krakmolo.liuks gaunasi .ir netyžta ir minkšti. Jau daug metų darau.
2019-01-08 18:07
Dedant miltus tešla istyzta!
2019-01-08 16:00
bulvių
2018-09-11 22:57
Zemaiciu blynai
2019-07-07 21:53