Žemaičių blynai

Žemaičių blynai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, virtos, 1 kilogramas
  • Juodieji pipirai
  • Kiaulės kumpis, ar kita mėsa, virta, 200 gramų
  • Taukai (kiaulių), ar aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 8 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Išvirkite bulves ir jas atšaldykite.
Atšaldytas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų, pasūdykite ir suminkykite.
Sumalkite virtą kiaulieną ar kitą mėsą, pridėkite pakepinto svogūno, pipirų, druskos ir sumaišykite.
Iš bulvinės tešlos darykite paplotėlius, įdėkite paruoštos mėsos, užlenkite ir suformuokite ovalius blynelius.
Pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite riebaluose ant mažos ugnies, kol gražiai paruduos.
Valgykite su sviestu arba grietine.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Aura
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Regina
2019-07-07 21:53
Niekad nededu miltu, tik krakmola. Ir formuojant blynelius, tikrai nelimpa. Pakeiskite miltus krakmolu ir skanaus..
Jovita
2019-06-25 18:41
Dėti į bulvių masę lygiom dalimi miltus ir krakmolą. Pvz.jei dedate 3 šaukštus miltų tai 3 šaukštai krakmolo.liuks gaunasi .ir netyžta ir minkšti. Jau daug metų darau.
Aiste
2019-01-08 18:07
Dedant miltus tešla istyzta!
jurigta
2019-01-08 16:00
bulvių
[email protected]
2018-09-11 22:57
Zemaiciu blynai