Želė tortas „Gaivusis“

Želė tortas „Gaivusis“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Želatina, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė, 500 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 2 valgomieji šaukštai
  • Braškės, 300 gramų
  • Vyšnios, 150 gramų
Pirmas sluoksnis:
  • Braškės, trintos su cukrumi, 350 gramų
Antras sluoksnis:
  • Sausainiai, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Želatiną užmerkti šaltame vandenyje atskiruose dubenėliuose ir palaikykite apie 30 minučių. Paimti dubenėlį su vienu šaukštu išbrinkintos želatinos ir ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Supilti į sutrintas braškes, išmaišyti ir supilti į dubenį, kuriame tortas stings (geriau dubenį iškloti maistine plėvele, kad vėliaun būtų paprasčiau jį išimti). Padėti šaltai.

  2. Kai pradeda stingti pirmas sluoksnis, galima ruošti antrąjį. Išplakti grietinę su cukrumi (galima jo dėti ir daugiau). Želatiną (su dviem šaukštais) taip pat ištirpinti įstačius į karštą vandenį. Ištirpintą želatiną ,maišant, supilti į išplaktą grietinę. Į dubenį, ant pirmojo želė sluoksnio, suberti trupintus sausainius, nuplautas uogas (jei jos šaldytos, tuomet gerai nuvarvinti) ir užpilti grietinės mase. Šaldytuve palaikyti apie 5 val.


    Patarimas: galima dėti ir kitokias uogas ar vaisius,o pagal jų rūgštumą ir pareguliuokite cukraus kiekį.


    Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kamile
2017-12-30 19:14
Labai fainas tereptas!!!
Apolonija to Mildai
2015-08-12 10:40
Nusipirkite Tuperwware žiedą bus įdeali forma ir nereikės vargti dėl išėmimo
Bozena
2015-07-10 21:28
Kiek % riebumo turi buti grietine ?
Laima
2015-03-30 23:46
Kiek vandens reikia uzpilti ant zelatinos??
Judita
2015-03-25 21:08
labai skanus isbandyta