Žele pyragas

Žele pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
  • Jogurtas, liesas, 700 mililitrų
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Varškė, 150 gramų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 30 gramų
  • Želė, pakeliais, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Biskvitą išsikepti daugelis moka, tad labai smulkiai neaiškinsiu.
Grietinę sumaišome su soda, įpilame citrinos sulčių. Išplakame kiaušinius su cukrumi ir sumaišome su grietine.
Suberiame miltus ir išmaišome. Jei tešla gaunasi per skysta ar per kieta, galima greitai pareguliuoti. Skystinti tešlą galima įpilant šiek tiek pieno, o kietinti - beriant daugiau miltų.
Suformuojame lakštą ir kepame orkaitėje apie 20 min.

Įvairių spalvų želes paruošiame pagal instrukcijas. Jos būna ant pakelio surašytos.
Paruoštą želę supilame į indelius ir paliekame šaldytuve, kad sustengtų. Po to supjaustome kubeliais.

Jogurtą (be priedų) išplakame su ištirpinta želatina, cukrumi ir varške. Labai gerai išsiplaka su mikseriu.
Į jogurto masę įmaišykite sustengusius žele gabaliukus, pasilikite želės viršui papuošti ir užpilkite ant biskvitinio lakšto.
Šaldykite šaldytuve apie 4 val.

Receptą atsiuntė: Rasa
» Rašyti komentarą