Želė kiaušiniai


- Grietinėlė, 200 gramų
- Želatina, 1 vienetas
- Kiaušiniai, (tušti lukštai), 10 vienetų
- Želė, persikų, 1 vienetas
- Želė, braškių, 1 vienetas
- Želė, citrinos, 1 vienetas
- Želė, aviečių, 1 vienetas
Pirmiausia pasiruošiame kiaušinių lukštus. Atsargiai praduriame kiaušinių viršūnėles ir švirkštu ištraukiame kiaušinio baltymą ir trynį.
Atskirai ištirpiname želė reikiamame vandens kiekyje. Tada pilame po 2 šaukštus pirmosios spalvos želė į kiekvieną kiaušinį. Įdedame į šaldytuvą ir palaukiame, kol pirmasis želė sluoksnis sustingsta. Po to pilame kito skonio želė. Ir vėl dedame į šaldytuvą ir paliekame sustingti antrajam sluoksniui.
Trečiąjį sluoksnį darome iš želatinos ir grietinėlės. Želatiną išbrinkiname šiltoje grietinėlėje (vandens kiekis nurodytas ant želatinos pakuotės, mes vietoj vandens naudojame grietinėlę).
4-5 sluoksniai kartojame viską taip pat, kaip pirmuosius du.
Kai kiaušiniai gerai sustingsta, atsargiai nulupame lukštą ir valgome.