Želė desertas - Vasara

Želė desertas - Vasara
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus
  • Grietinėlė, 10-15 proc., 300 mililitrų
  • Želatina, 20 gramų
  • Sultys, vyšnių, 300 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite, kad išbrinktų (1 valandai).
Į grietinėlę įmaišykite cukrų (plakite mikseriu, kad neliktų cukraus granulių; cukraus dėjau 2 šaukštus).
Į vyšnių sultis (tinka ir kompotas) taip pat įmaišykite cukraus (dėjau 3 šaukštus).
Ant mažo kaitrumo ugnies ištirpinau pusę želatinos (tik neleiskite užvirti ir visą laiką maišykite).
Kai šiek tiek pravės, bet nepradės dar stingti, įmaišykite į grietinėlę.
Grietinėlę supilkite į taures, paverskite ir palikite, šaldytuve, kad sustingtų (p.s. versti taurės nereikia, tačiau gražesne forma sustingsta desertas).
Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas.
Po to tą patį pakartokite su vyšnių sultimis: ištirpinkite želatiną, įmaišykite ir supilkite į taures.
Dėkite į šaldytuvą dar 3-4 valandoms.
Galima improvizuoti: dėti vaisių, keisti sultis ir pan.
Skanaus!!!

Receptą atsiuntė: Rūta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Greta
2013-10-13 20:19
Gal tau neskanu,nes netaip padarei
ugs
2013-08-02 19:13
neskanu fe!!