Želė desertas - Vasara


- Cukrus
- Grietinėlė, 10-15 proc., 300 mililitrų
- Želatina, 20 gramų
- Sultys, vyšnių, 300 mililitrų
Želatiną užpilkite 100 ml vandens ir palikite, kad išbrinktų (1 valandai).
Į grietinėlę įmaišykite cukrų (plakite mikseriu, kad neliktų cukraus granulių; cukraus dėjau 2 šaukštus).
Į vyšnių sultis (tinka ir kompotas) taip pat įmaišykite cukraus (dėjau 3 šaukštus).
Ant mažo kaitrumo ugnies ištirpinau pusę želatinos (tik neleiskite užvirti ir visą laiką maišykite).
Kai šiek tiek pravės, bet nepradės dar stingti, įmaišykite į grietinėlę.
Grietinėlę supilkite į taures, paverskite ir palikite, šaldytuve, kad sustingtų (p.s. versti taurės nereikia, tačiau gražesne forma sustingsta desertas).
Laikykite šaldytuve apie 3-4 valandas.
Po to tą patį pakartokite su vyšnių sultimis: ištirpinkite želatiną, įmaišykite ir supilkite į taures.
Dėkite į šaldytuvą dar 3-4 valandoms.
Galima improvizuoti: dėti vaisių, keisti sultis ir pan.
Skanaus!!!
2013-08-02 19:13

2013-10-13 20:19