Zebriukas

Zebriukas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus, 1 stiklinė
  • Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakame. Beriame miltus, sumaišytus su soda, išmaišome, bet neplakame.
Masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną sudedame kakavą ir žiūrime, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedame miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų būti pakankamai tiršta. Jeigu tešla bus skysta nepabijokite įdėti dar po šaukštą kitą miltų.
Į kepimo indo vidury dedame pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiame, kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiame, kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susisluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite. Aš dėjau pradžioje po tris - keturis, bet artėdama link pabaigos pradėjau dėti po du - vieną.
Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C. Kepame 40 min.

Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ingrida
2021-10-09 21:50
Kodel man vidus nekepa
Jaunutis123
2020-12-01 20:37
Kuo naudingą Erškėtrožių arbatą ?
Aušra
2019-08-07 12:59
Gavosi gražiai, bet cukraus labai per mažai..
Neringa
2018-01-03 22:16
Kiek ml stiklinę naudoti?
ty
2017-09-20 17:24
jykutikui