Žagarėliai

Žagarėliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 100 gramų
  • Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 650 gramų
  • Actas
  • Aliejus, 1 litras
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Vanilinas
Gaminimo instrukcija:

Ant medinės lentos pabertuose miltuose įspaudžiama duobutė, į ją įmušami kiaušinių tryniai, įlašinama acto.
Verčiant miltus peiliu nuo kraštų į vidurį, ant jų pilama grietinė.
Tešla minkoma, kol pasidaro vienalytė, į plasteliną panaši masė.
Tada pabarstoma miltais ir mušama kočėlu, kol jos paviršiuje atsiranda pūslelių.
Iškočiojamas labai plonas lakštas ir supjaustomas 2x10 cm juostelėmis, kurios per vidurį įpjaunamos ir perneriamos.
Žagarėliai verdami gerai įkaitintame aliejuje.
Iš puodo išgriebiami kiaurasamčiu ir dedami ant popierinių servetėlių, kad šios sugertų aliejų.
Verdami žagarėliai labai išsipučia, todėl iš karto daug jų į puodą dėti negalima.
Sausi žagarėliai apsijojami su vaniliniu cukrumi sumaišyta cukraus pudra.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Airida
» Rašyti komentarą
» Komentarai
vida
2016-04-19 15:49
5 tryniai,1 kiaušinis,200g grietinės,miltai.Tešla minkšta,lengvai minkoma,kočiojama kuo ploniau.Pjaustomos juostelės,vidury įpjaunama,perveriama.Virti kiaulienos taukuose,galima ir alijuje,tik ne alyvuogių.Į tešlą ar į taukus įpilti apie 50 gr.gegtinės,tada tešla neprisigeria riebalų ir žagarėliai apsiverčia patys.Cukraus pudra barstyti tik praaušusius !
andrijana
2014-11-08 15:04
Ir man reiks pabandyti
zita
2014-10-01 19:50
Nano mociute tokius kepdavo. Pabandysiu ir as
virga
2014-05-13 19:10
rytoi reiks man zagareliu iskepti pavaisinti anukus


ineta
2012-05-11 14:17
As tai irgi darisiu bet kaip del tu miltu tai kiek ju deti reikia