Žagarėliai


- Cukraus pudra, 100 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 650 gramų
- Actas
- Aliejus, 1 litras
- Grietinė, 0.5 stiklinės
- Vanilinas
Ant medinės lentos pabertuose miltuose įspaudžiama duobutė, į ją įmušami kiaušinių tryniai, įlašinama acto.
Verčiant miltus peiliu nuo kraštų į vidurį, ant jų pilama grietinė.
Tešla minkoma, kol pasidaro vienalytė, į plasteliną panaši masė.
Tada pabarstoma miltais ir mušama kočėlu, kol jos paviršiuje atsiranda pūslelių.
Iškočiojamas labai plonas lakštas ir supjaustomas 2x10 cm juostelėmis, kurios per vidurį įpjaunamos ir perneriamos.
Žagarėliai verdami gerai įkaitintame aliejuje.
Iš puodo išgriebiami kiaurasamčiu ir dedami ant popierinių servetėlių, kad šios sugertų aliejų.
Verdami žagarėliai labai išsipučia, todėl iš karto daug jų į puodą dėti negalima.
Sausi žagarėliai apsijojami su vaniliniu cukrumi sumaišyta cukraus pudra.
Skanaus!
2014-11-08 15:04
2014-10-01 19:50
2014-05-13 19:10
2012-05-11 14:17
2016-04-19 15:49