Ypatingi sveikuolių sausainiai


- Cukrus, 1 stiklinė
- Imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Margarinas, 250 gramų
- Moliūgai, sėklos, 50 gramų
- Saulėgrąžos, 50 gramų
- Žemės riešutai, 100 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Razinos, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Avižiniai dribsniai, 250 gramų
- Sezamo sėklos, 100 gramų
1. Išlydyti margariną, tuomet į jį suberti dribsnius, keletą minučių palikti ant ugnies vis pamaišant.
2. Į margarino bei dribsnių masę supilti cukrų, ir vėl 2-3min. pakaitinti (dribsniai lengvai karamelizuosis), tuomet nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kad truputi pravėstų.
3. Kitame inde išplakti kiaušinius suberti visas sėklas, sudėti kepimo miltelius ir imbierą, įdėti miltų, kad masę "sukabintų".
4. Į dribsnių masę sudedame tai, ką sumaišėme 3 punkte, ir dedame gražius kauburėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
5. Kepti 180` temperatūroje ~20min. Kadangi gaunasi 2 skardos patariu kepti su vėjeliu.
P.S. imbieras paryškina skonį, bet jei jo neturite - nedėkite, o visas sėklas dėti nebūtinai tokiomis proporcijomis, jei vienas mėgstate labiau, dėkite jų daugiau, svarbiausia, jog bendrai susidarytų ~500g.
2014-07-21 21:30

2021-01-06 17:50