Ypatingi sveikuolių sausainiai

Ypatingi sveikuolių sausainiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Margarinas, 250 gramų
  • Moliūgai, sėklos, 50 gramų
  • Saulėgrąžos, 50 gramų
  • Žemės riešutai, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Razinos, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Avižiniai dribsniai, 250 gramų
  • Sezamo sėklos, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

1. Išlydyti margariną, tuomet į jį suberti dribsnius, keletą minučių palikti ant ugnies vis pamaišant.
2. Į margarino bei dribsnių masę supilti cukrų, ir vėl 2-3min. pakaitinti (dribsniai lengvai karamelizuosis), tuomet nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kad truputi pravėstų.
3. Kitame inde išplakti kiaušinius suberti visas sėklas, sudėti kepimo miltelius ir imbierą, įdėti miltų, kad masę "sukabintų".
4. Į dribsnių masę sudedame tai, ką sumaišėme 3 punkte, ir dedame gražius kauburėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
5. Kepti 180` temperatūroje ~20min. Kadangi gaunasi 2 skardos patariu kepti su vėjeliu.

P.S. imbieras paryškina skonį, bet jei jo neturite - nedėkite, o visas sėklas dėti nebūtinai tokiomis proporcijomis, jei vienas mėgstate labiau, dėkite jų daugiau, svarbiausia, jog bendrai susidarytų ~500g.

Receptą atsiuntė: Kristina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Smalsus žmogus
2014-07-21 21:30
Keista, kad su margarinu. Galvojau, kad su kondensuotu pienu. Ar ne taip?