Vyšnių ir mėlynių uogienė (su mažesniu kalorijų kiekiu)

Vyšnių ir mėlynių uogienė (su mažesniu kalorijų kiekiu)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vyšnios, pasvertų po paruošimo, 500 gramų
  • Mėlynės, pasvertų po paruošimo, 500 gramų
  • Cukraus pudra, 350 gramų
  • Dr. Oetker "Gelfix Stevija", 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Vyšnios nuplaunamos, išimami kauliukai. Mėlynės nuvalomos ir nuplaunamos. Po pusę viso kiekvienų vaisių kiekio susmulkinama.

  2. Visi vaisiai sumaišomi dubenyje su 2 šaukštais cukraus ir pakeliu Dr. Oetker „Gelfix stevija“. Masė kaitinama ant didelės ugnies, nuolat maišant, kol užvirs. Tada sudedamas likęs cukrus ir vėl maišoma, kol masė užvirs. Verdama apie 3 minutes, tada nuimama nuo ugnies. Prireikus, nugriebiamos putos ir uogienė iš karto supilama į iš anksto paruoštus stiklainius.

  3. Stiklainiai uždengiami dangteliais, parverčiami dugnu į viršų ir paliekami pastovėti apie 5 minutes. Jeigu uogienė netirštėja, rekomenduojame verdant įdėti Dr. Oetker citrinų rūgšties.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Dr. Oetker
» Rašyti komentarą