Vyšnių ir mėlynių uogienė (su mažesniu kalorijų kiekiu)

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vyšnios, pasvertų po paruošimo, 500 gramų
- Mėlynės, pasvertų po paruošimo, 500 gramų
- Cukraus pudra, 350 gramų
- Dr. Oetker "Gelfix Stevija", 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Vyšnios nuplaunamos, išimami kauliukai. Mėlynės nuvalomos ir nuplaunamos. Po pusę viso kiekvienų vaisių kiekio susmulkinama.
Visi vaisiai sumaišomi dubenyje su 2 šaukštais cukraus ir pakeliu Dr. Oetker „Gelfix stevija“. Masė kaitinama ant didelės ugnies, nuolat maišant, kol užvirs. Tada sudedamas likęs cukrus ir vėl maišoma, kol masė užvirs. Verdama apie 3 minutes, tada nuimama nuo ugnies. Prireikus, nugriebiamos putos ir uogienė iš karto supilama į iš anksto paruoštus stiklainius.
Stiklainiai uždengiami dangteliais, parverčiami dugnu į viršų ir paliekami pastovėti apie 5 minutes. Jeigu uogienė netirštėja, rekomenduojame verdant įdėti Dr. Oetker citrinų rūgšties.
» Rašyti komentarą