Vyšninis tortukas

Vyšninis tortukas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, biskvitiniam pagrindui, 120 gramų
  • Krakmolas, bulvių, biskvitiniam pagrindui, 5 valgomieji šaukštai
  • Vyšnios
  • Kiaušiniai, biskvitiniam pagrindui, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, biskvitiniam pagrindui, 120 gramų
  • Šokoladas, juodasis, drožlės
  • Varškė, kremui, 200 gramų
  • Sviestas, 82 proc., kremui, 200 gramų
  • Kondensuotas pienas, kremui, indeliuose, 0.5 vieneto
  • Kepimo milteliai, biskvitiniam pagrindui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Želė, vyšnių, pakeliuose, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Pasiruošti vyšninę žele pagal aprašymą ant pakuotės ir padėti sustingti. Pasiruošti biskvitinį pagrindą: kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sumaišyti bulvių krakmolą, kvietinius miltus ir kepimo miltelius. Persijoti birius produktus į kiaušinių masę ir kruopščiai viską išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 185-190 laipsnių temperatūros orkaitėje 10-15 min., kol kepinys pagels ir iškeps. Patikrinti, ar pagrindas iškepęs, galima mediniu smeigtuku. Pagrindą atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis. Kremui kambario temperatūros sviestą, varškę ir kondensuotą pieną sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Pirmą pagrindą aptepti kremu, pabarstyti vyšniomis, dėti antrą pagrindą, aptepti kremu, pabarstyti smulkiais kubeliais pjaustytą žele, dėti trečią pagrindą, aptepti kremu, pabarstyti vyšniomis, dėti ketvirtą pagrindą, aptepti kremu viršų ir šonus, apibarstyti šokolado drožlėmis. Palaikyti šaltai, kad sudrėktų pagrindo biskvitai ir sutvirtėtų kremas. Skanaus!
Patarimas. Jei neturite daug laiko, tai biskvitus sutepkite saldinta arbata ar vandeniu ir tik tada kremu, tuomet jie greičiau suminkštės.

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
jaunikis jonas
2013-04-16 09:44
AIK AIK smyrda tas tavo tortukas )