Vynuogių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, tešlai, 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Vynuogės
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, tešlai, 1.5 stiklinės
- Vanduo, šaltas, tešlai, 6 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 70 gramų
- Druska, tešlai
- Aliejus, tešlai, 5 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, tešlai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Pirmiausiai užsiminkome tešlą.
Į didelį dubenį suberiame miltus ir sumaišome juos su kepimo milteliais, paprastu ir vaniliniu cukrumi bei druska.
Į miltų masę pilame aliejų ir vandenį. Tešlą maišome su šaukštu, o kai nebesimaišo, baigiame minkyti rankomis.
Tešlą palaikome šaldytuve 1 valandą.
Po to tešlą dar kartą gerai iškočiojame iki 3-4 mm storio ir įtiesiame į kepimo formą.
Tešlos kraštai turi būti užkelti, kad įdaras neišbėgtų.
Kiaušinį išplakame su cukrumi. Po to įmaišome grietinėlę ir krakmolą.
Įdarą supilame ant tešlos ir ant viršaus sudedame vynuogių puseles.
Kepame 25-30 min. 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.
Skanaus!!!
» Rašyti komentarą