Vyniotinis su aguonomis


- Aguonos, 500 gramų
- Apelsinai, žievelė, tarkuota
- Cukrus, + 200 g įdarui, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, + 1 kiaušinio baltymas, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 0.5 kilogramo
- Pienas, 0.25 litro
- Sviestas, 250 gramų
- Razinos, 1 stiklinė
- Mielės, 40 gramų
150 g sviesto ištrinama iki purumo, suberiama 1 stiklinė cukraus, įmušami 3 kiaušiniai ir supilamos piene išleistos mielės.
Viskas sumaišoma, suberiami miltai ir užminkoma tešla, pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Įdarui aguonos mirkomos 12 val. vandenyje, nukošiamos, kelias minutes paverdamos, vėl nukošiamos.
Vėliau 2 kart permalamos.
Į puodą sudedamos aguonos, 100 g sviesto, razinos, susmulkinta apelsino žievelė. Masė maišant paverdama.
Įmušami 2 kiaušiniai, suberiama 200 g cukraus, pamaišoma.
Lenta pabarstoma miltais, pusė tešlos iškočiojama 1 cm storio lakštu ir aptepama kiaušinio baltymu.
Ant taip paruošto lakšto paskleidžiama pusė aguonų masės, viršus aptepamas kiaušinio baltymu.
Kraštai bei galai plonai užlankstomi ir suvyniojamas vyniotinis.
Iš likusios tešlos ir aguonų masės padaromas antras vyniotinis.
Abu jie sudedami į aliejumi išteptą skardą, atskiriami specialiu kepimo popieriumi, kad nesuliptų ir dar pakildinami.
Vėliau ištepami sviestu ir kepami orkaitėje apie 40 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.
2013-02-24 08:47