Vyniotinis iš ausų ir liežuvių

Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaulės liežuvis, 5 vienetai
  • Kiaulės ausys, 6 vienetai
  • Pipirai, 7 vienetai
  • Laurų lapai, 4 vienetai
  • Druska, 2 žiupsneliai
  • Želatina, 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Ausis ir liežuvius išvirti su druska, pipirais bei lauro lapais. Išvirus liežuvius nuvalyti (aš nuvalau ir ausis iki kremzlės, bet nebūtina). Atpjauti ausų storąsias dalis.

  2. Užpilui reikia stipraus želatinos tirpalo, maždaug 150 - 200 ml. Užpilą daryti pagal instrukciją, bet aš imu 1,5 ar net 2 normas (naudoti sausą želatiną). Paruošti želatiną su sultiniu, kuris liko po liežuvių ir ausų virimo.

  3. Formą, kurioje bus daromas vyniotinis, iškloti maistine plėvelė. Tada įdėti kiaulės ausis. Ausis reikia dėti taip, kad dalys jų kabėtų.

  4. Dėdami liežuviai. Tarpai tarp liežuvių užpildyti ausų mėsos gabaliukais.

  5. Pilti želatinos tirpalą taip, kad skystis tik pasirodytų ant paviršiaus. Išpylus, leisti pastovėti 10 - 15 minučių, kol tirpalas tolygiai pasiskirstys, o jei reikės - dar šiek tiek pridėti.

  6. Uždaryti kabančiomis ausimis. Sandariai užspausti plėvelės kraštus ir rankomis išspausti orą. Ant viršaus padėkite 1,5 - 2 kg svorio daiktą, kad slėgtųsi. Laikyti šaldytuve per nakt.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Kristina
» Rašyti komentarą