Vyninė jautiena su ant grotelėmis paruošta polenta (patiekiama su brusketa)


- Jautiena, nugarinė, 400 gramų
- Česnakai, 2 skiltelės
- Kukurūzų dribsniai, (polenta)
- Petražolės, šviežios, smulkintos, 1 valgomasis šaukštas
- Rozmarinas, šviežias, smulkintas, 1 valgomasis šaukštas
- Vynas, (Pinot Noir), 200 mililitrų
- Sviestas, 200 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Laurų lapai, lapai, 2 vienetai
- Pipirai, juodieji
- Aliejus
- Duona, (čiabatos)
- Sūris, parmezano
Žalumynus, česnakus ir pipirus gerai sutrinti. Mėsą įtrinti mišiniu, sudėti į plastikinį maišelį, užpilti vynu, sudėti lauro lapelius, užrišti ir laikyti vieną dvi valandas kambario temperatūroje. Pasimarinavusią mėsą nusausinti ir kepti 180°C temperatūroje uždengus su folija 30 minučių. Po to dar 15-20 minučių kepti atidengus kol mėsa apskrus.
Vandenį užvirti ir palengva pilti polentą, nuolat maišant, kol sutirštės, tada sudėti sviestą, parmezaną, smulkintas žoleles. Išjungti ugnį ir viską gerai išmaišyti.
Vieno centimetro storumo riekelėmis supjaustyti čiabatą, apšlakstyti aliejumi, drusk, pipirais ir išspausti česnako, Kepti orkaitėje (grill funkcija) kol apskrus. Ištraukus duoną iš orkaitės, užtarkuoti permazano sūrio , kad išsilydytų. Patiekalą patiekti duonai atvėsus.
Skanaus.