Vyne apvirti obuoliai su vaniliniu jogurtu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cinamonas, lazdelė, 1 vienetas
- Cukrus, rudasis, 0.75 stiklinės
- Medus, 1.5 valgomojo šaukšto
- Obuoliai, 4 vienetai
- Raudonas vynas, vaisinis, 1.5 stiklinės
- Jogurtas, 1 stiklinė
- Apelsinų sultys, šviežiai spaustos, 0.4 stiklinės
- Vanduo, 2 stiklinės
- Citrinos žievelė, tarkuota, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Supilkite į puodą 2 stiklines vandens, vyną, cukrų, apelsinų sultis, sudėkite citrinos žievelę, cinamono lazdelę ir ant vidutinės ugnies užvirinkite, maišydami, kol cukrus ištirps.
Į puodą sudėkite šiek tiek pabadytus švarius obuolius, sumažinti ugnį ir virkite apie 25-30 minučių.
Tuomet kiaurasamčiu išimkite obuolius į lėkštę.
Puode likusį skystį perkoškite ir supylus atgal į tą patį puodą pavirinkite, kol sirupas sutirštės.
Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą ir medų.
Jogurto ir medaus mišinį padalinkite į 4 lėkštutes, į kiekvieną lėkštutę dėkite po obuolį ir užpilkite ant viršaus išvirtą sirupą.
Skanaus!
» Rašyti komentarą