Vyne apvirti obuoliai su vaniliniu jogurtu

Vyne apvirti obuoliai su vaniliniu jogurtu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, lazdelė, 1 vienetas
  • Cukrus, rudasis, 0.75 stiklinės
  • Medus, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Obuoliai, 4 vienetai
  • Raudonas vynas, vaisinis, 1.5 stiklinės
  • Jogurtas, 1 stiklinė
  • Apelsinų sultys, šviežiai spaustos, 0.4 stiklinės
  • Vanduo, 2 stiklinės
  • Citrinos žievelė, tarkuota, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Supilkite į puodą 2 stiklines vandens, vyną, cukrų, apelsinų sultis, sudėkite citrinos žievelę, cinamono lazdelę ir ant vidutinės ugnies užvirinkite, maišydami, kol cukrus ištirps.
Į puodą sudėkite šiek tiek pabadytus švarius obuolius, sumažinti ugnį ir virkite apie 25-30 minučių.
Tuomet kiaurasamčiu išimkite obuolius į lėkštę.
Puode likusį skystį perkoškite ir supylus atgal į tą patį puodą pavirinkite, kol sirupas sutirštės.
Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą ir medų.
Jogurto ir medaus mišinį padalinkite į 4 lėkštutes, į kiekvieną lėkštutę dėkite po obuolį ir užpilkite ant viršaus išvirtą sirupą.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Romutė
» Rašyti komentarą