"Voveruškos krepšeliuose" arba "Grybautojų džiaugsmas"

"Voveruškos krepšeliuose" arba "Grybautojų džiaugsmas"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 5 vienetai
  • Juodieji pipirai
  • Morkos, 1 vienetas
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Voveraitės, 200 gramų
  • Pienas, 30 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 40 gramų
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Žalumynai, salotų lapų, svogūnų laiškų, krapų.
Gaminimo instrukcija:

Voveruškos gerai nuplaunamos ir smulkiai supjaustomos (mano atveju pjaustyti beveik nereikėjo, nes grybukai labai maži). Jei grybai šviežūs, juos reikia pavirti apie 20 minučių puode. Tuomet ant sviesto pakepami smulkinti svogūnai, po to sudedamos voveruškos, stambiai sutarkuotos morkos, susmulkintas česnakas, druska, pipirai ir viskas šiek patroškinama. Baigiant troškinti, supilama grietinė ir užvirinama.

Iš bulvių yra išskaptuojami krepšeliai voveruškoms. Bulvių krepšeliai yra kepami 200 laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi apie 20 - 30 minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet bulvių krepšeliai išimami iš orkaitės, į juos sudedamos troškintos voveruškos, užbarstoma sūrio drožlių ir dar 10 – 15 minučių kepama orkaitėje.

Patiekalą siūlau paragauti visiems, kas mėgsta mišką, grybus ir grybavimą. Juk tikras „Grybautojų džiaugsmas“ – pilni krepšiai grybų! O Kalėdų stalas juk neatsiejamos nuo patiekalų su grybais! Skanaus!

Receptą atsiuntė: Edita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gintarė
2012-09-15 20:47
Tutsi, ant Kūčių stalo negalima patiekalų su sviestu, grietine ir sūriu - tai būtent patiekalas Kalėdoms
dalia
2011-07-22 15:18
labai geras receptas,super,aciu.
kodel
2011-05-19 16:48
grozis, tikrai super
Tutsi
2010-12-08 22:02
kuciu stalas neatsiejamas nuo grybu k: