Vokiškas kriaušių pyragas

Vokiškas kriaušių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kriaušės, kietų, saldžių, 6 vienetai
  • Plakamoji grietinėlė, 600 gramų
  • Šokoladas, juodasis, ne mažiau nei 60% kakavos, 150 gramų
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Malti džiūvėsėliai, 2 žiupsneliai
Tešlai:
  • Miltai, apytikriai, 320 gramų
  • Riebi grietinė, 250 gramų
  • Sviestas, 220 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. 300 g miltų sumaišyti su druska ir kepimo milteliais. Minkštą sviestą išplakti iki purumo. Toliau plakant įmaišyti grietinę ir miltų bei kepimo miltelių mišinį. Toliau plakant berti po šaukštą miltų - jų reikės tiek, kad būtų minkšta, bet nelipni tešla.

  2. Padalinti tešlą į 7 lygias dalis. Kiekvieną suvynioti į maistinę plėvelę ir valandai palikti šaldytuve.

  3. Iš atvėsusios tešlos iškočioti maždaug 22cm skersmens lakštus ir 10 min. kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Išpjauti iš papločių lygius apskritimus ir ataušinti. Lakštai iškepa trapūs ir traškūs, vėliau, kremui susigėrus jie kiek suminkštėja.

  4. Nutarkuoti citrinos žievelę, iš minkštimo išspausti sultis. Kriaušes nulupti, supjaustyti skiltelėmis, pašlakstyti citrinų sultimis ir pabarstyti žievelėmis. Keptuvėje ištirpinus sviestą pakepti kriaušes 1-2 min. iš abiejų pusių. (Galima apkepti ir aliejuje) Ataušinti.

  5. Ištirpinti šokoladą ir ataušinti. Šaltą grietinėlę išplakti iki standžių putų ir beplakant įmaišyti šokoladą.

  6. Suformuoti tortą: kiekvieną lakštą ištepti kremu ir iškloti kriaušių skiltelėmis, aptepti torto kraštus. Viršų pabarstyti džiūvesėliais ir palikti šaldytuve 4-12 val.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą