Vokiškas blynas orkaitėje

Vokiškas blynas orkaitėje
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Miltai, 120 mililitrų
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Muskatas, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temp.

  2. Kiaušinius lengvai paplakite su druska ir cukrumi.

  3. Sudėkite miltus, išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Įpilkite pieną, berkite muskatą, išmaišykite.

  4. Keptuvėje (jei tinkama kepti orkaitėje) arba stiklinėje formoje išlydikite sviestą. Paskleiskite po visą formą ir supilkite į ją tešlą.

  5. Kepkite blyną orkaitėje 15 - 20 min. Blynas labai išsipučia. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 10 - 15 min, kol gražiai pagels.

  6. Paskaninkite cukraus pudra, grietinės - sviesto mišiniu, mėgstama uogiene, varške, šviežiomis uogomis - tiks kone viskas, ką mėgstate.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą