Vokiškas blynas orkaitėje

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pienas, 100 mililitrų
- Miltai, 120 mililitrų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Muskatas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Druska, 1 žiupsnelis
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temp.
Kiaušinius lengvai paplakite su druska ir cukrumi.
Sudėkite miltus, išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Įpilkite pieną, berkite muskatą, išmaišykite.
Keptuvėje (jei tinkama kepti orkaitėje) arba stiklinėje formoje išlydikite sviestą. Paskleiskite po visą formą ir supilkite į ją tešlą.
Kepkite blyną orkaitėje 15 - 20 min. Blynas labai išsipučia. Tada sumažinkite temperatūrą iki 180°C ir kepkite dar 10 - 15 min, kol gražiai pagels.
Paskaninkite cukraus pudra, grietinės - sviesto mišiniu, mėgstama uogiene, varške, šviežiomis uogomis - tiks kone viskas, ką mėgstate.
» Rašyti komentarą