Vištos blauzdelės su grybais orkaitėje

Vištos blauzdelės su grybais orkaitėje
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, blauzdelės, 1 kilogramas
  • Svogūnai, 4 vienetai
  • Pievagrybiai, 500 gramų
  • Aliejus
  • Karis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
  • Česnakai, trintas, 4 skiltelės
  • Pipirai, 3 žiupsneliai
  • Krapai, smulkinti, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Blauzdeles nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į dubenį. Taip pat sudėkite trintą česnaką, berkite kario, druskos, pipirų ir marinatu įtrinkite šlauneles. Palikite valandai pasimarinuoti. Į skardą sudėkite nuskustas, supjaustytas ir riebalais suvilgytas bulves ir blauzdeles, pabarstykite smulkintais krapais ir pašaukite į įkaitintą iki 220°C temperatūros orkaitę. Po 15 minučių temperatūrą sumažinkite iki 180 °C temperatūros ir kepkite apie pusvalandį. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir sudėkite supjaustytus svogūnus. Po kelių minučių sudėkite ir pjaustytus pievagrybius bei keletą minučių kepkite. Keptuvės turinį supilkite į kepimo formą ir viską kepkite dar apie 10 minučių.

Skanaus.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Tomas
» Rašyti komentarą
» Komentarai
spėtinai
2019-12-31 09:04
Į tuos keptus svogūnus ir grybus gal kokios grietinės reikėtų įpilti ???
Vija
2019-12-31 08:56
Pakepintus svogūnus su pievagrybiais užpilti ant kepamų blauzdelių? Visumoje išeitų, kad blauzdelės kepamos ir troškinamos apie valandą... Pati pamėginsiu - ar ne per daug to kepimo laiko? Kol kas - ačiū už kepimo niuansus... Aš praktiškai juos patikrinsiu...