Vištienos - voveraičių troškinys


- Bazilikas, džiovintas
- Bulvės, nedidelės, 1 kilogramas
- Krapai, žali
- Laurų lapai, malti lapai
- Mairūnas, džiovintas
- Salierai, keli stiebai
- Svogūnai, dideli, 2 vienetai
- Vištienos filė, 0.5 kilogramo
- Voveraitės, 0.5 litro
- Druska
- Sviestas, 70 gramų
- Grietinė, 100 gramų
- Sultinys, vištienos ar grybų, kubeliai, 2 vienetai
- Prieskoniai, paukštienai (Santa Maria "Chicken & Steak")
- Baltieji pipirai
- Cukinijos, nedidelė, 0.5 vieneto
Vištieną susmulkinti, nemažai pabarstyti prieskoniais iš malūnėlio ir apkepinti svieste, kartu su svogūnais. Susmulkintą kubeliais cukiniją, bei susmulkintus saliero stiebus irgi kartu apkepinti svieste. Vištienos masę sumaišyti su cukinijos mase, dar įberti baltųjų pipirų, maltų lauro lapų, baziliko, mairūno bei suversti į stiklinį kepimo indą. Bulves aptrinti šaukšteliu druskos, kiekvienai padaryti po 6 - 7 įpjovas ir sudėti ant masės viršaus. Vištienos ar grybų sultinį ištirpinti stiklinėje karšto vandens, sumaišyti su grietine ir supilti į indą. Ant viršaus užbarstyti smulkintus krapus. Kepti orkaitėje apie valandą uždengtame inde. Išjungus kepimą, troškinį galima dar palaikyti orkaitėje atidengtą, tuomet apskrunda bulvės. Tik stebėti, ar visiškai neišdžius padažas.
Skanaus!
2010-09-17 14:12
2010-09-17 14:00

2010-09-18 09:42