Vištienos - voveraičių troškinys

Vištienos - voveraičių troškinys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bazilikas, džiovintas
  • Bulvės, nedidelės, 1 kilogramas
  • Krapai, žali
  • Laurų lapai, malti lapai
  • Mairūnas, džiovintas
  • Salierai, keli stiebai
  • Svogūnai, dideli, 2 vienetai
  • Vištienos filė, 0.5 kilogramo
  • Voveraitės, 0.5 litro
  • Druska
  • Sviestas, 70 gramų
  • Grietinė, 100 gramų
  • Sultinys, vištienos ar grybų, kubeliai, 2 vienetai
  • Prieskoniai, paukštienai (Santa Maria "Chicken & Steak")
  • Baltieji pipirai
  • Cukinijos, nedidelė, 0.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:

Vištieną susmulkinti, nemažai pabarstyti prieskoniais iš malūnėlio ir apkepinti svieste, kartu su svogūnais. Susmulkintą kubeliais cukiniją, bei susmulkintus saliero stiebus irgi kartu apkepinti svieste. Vištienos masę sumaišyti su cukinijos mase, dar įberti baltųjų pipirų, maltų lauro lapų, baziliko, mairūno bei suversti į stiklinį kepimo indą. Bulves aptrinti šaukšteliu druskos, kiekvienai padaryti po 6 - 7 įpjovas ir sudėti ant masės viršaus. Vištienos ar grybų sultinį ištirpinti stiklinėje karšto vandens, sumaišyti su grietine ir supilti į indą. Ant viršaus užbarstyti smulkintus krapus. Kepti orkaitėje apie valandą uždengtame inde. Išjungus kepimą, troškinį galima dar palaikyti orkaitėje atidengtą, tuomet apskrunda bulvės. Tik stebėti, ar visiškai neišdžius padažas.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Regina Račkauskienė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Margarita
2010-09-18 09:42
bet kur tos voveraitės paliko?
Regina
2010-09-17 14:12
Nesuprantu Margaritos komentaro -vištiena su voveraitėm ne kažkoks išradimas, o senas, išbandytas derinys.
Margarita
2010-09-17 14:00
kažką čia nugrybavai