Vištienos troškinys pagal Inetą

Vištienos troškinys pagal Inetą
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, vidutinio dydžio, 3 vienetai
  • Česnakai, kelios
  • Porai, galima svogūno, 2 vienetai
  • Vištiena, kokias vištienos dalis naudosite, visiškai nesvarbu, nes išsitroškinusi vištytė bet kokia skani, 400 gramų
  • Pievagrybiai, 200 gramų
  • Grietinėlė, 200 gramų
  • Sviestas
  • Prieskoniai, mėgstami
Gaminimo instrukcija:

Šis troškinys nereikaluja daug pastangų.
Vištieną suprieskoniuojame (gerai būtų dvi valandas prieš troškinant) ir apkepiname keptuvėje su sviestu.
Aš troškinu moliniame puode, bet ir senoviškame „britvone“ ar net gilesnėje skardoje visai gerai gaunasi.
Taigi pakepintą vištą dedame į indą kuriame troškiname.
Tada sluoksniais dedame susmulkintas bulves (kubeliais ar kaip patinka), tada sudedame susmulkintus porus ar svogūnus, o viršutiniam sluoksniui naudojame pievagrybius.
Pabarstome prieskoniais ir suberiame susmulkintą česnaką.
Ant viršaus supilame grietinėlę.
Puodą uždengiame ir šauname į orkaitę.
Troškiname apie 1 val. 30 min. 200 laipsnių kaitroje.
Pusei troškinamo laiko praėjus, galite patikrinti, kaip sekasi, ir, jei norite padažo truputėlį tirštesnio, pabarstykite gerą valgomą šaukštą miltų ir truputį pamaišykite.
Tiesa, jei turite šviežių ar džiovintų krapų, susmulkinus prieš baigiant troškintis pabarstykite - tikrai pridės labai gero skonio!
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Ineta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ineta
2011-02-27 17:42
niu tikekimes patiks, Viktorija
viktorija
2011-02-23 17:52
labai skaniai atrodo,va ryt gaminsiu sita patiekala paskui jums parasysiu kaip paragausiu
ramintukas
2010-03-23 13:03
pabandysiu draugute turetu but labai skanu!!!!!