Vištienos suktinukai su spanguolių padažu


- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Graikiniai riešutai, kapoti, 2 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai, malti
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Rozmarinas
- Slyvos, džiovintos, 8 vienetai
- Spanguolės, 150 gramų
- Vištiena, krūtinėlė, 700 gramų
- Raudonas vynas, sausas, 150 mililitrų
- Druska
Slyvos nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos smulkiais gabaliukais.
Susmulkintos slyvos sumaišomos su kapotais riešutais.
Vištienos krūtinėlės (maždaug 5 vnt.) supjaustomos kepsneliais, kurie įtrinami druska bei pipirais ir apibarstomi rozmarinu.
Ant kiekvieno kepsnelio dedama slvvų bei riešutų įdaro, suvyniojama į ritinėlius ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
Suktinukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepami 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Padažui į puodą sudedamos spanguolės, supilamas cukrus, vynas, įberiama šiek tiek rozmarino ir kaitinama apie 5 min.
Tuomet sudedamas nedideliame kiekyje vandens ištirpintas krakmolas, užvirinama ir dar paskaninama druska.
Iškepti vištienos suktinukai patiekiami šilti su pasigamintu padažu.