Vištienos suktinukai su spanguolių padažu

Vištienos suktinukai su spanguolių padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Graikiniai riešutai, kapoti, 2 valgomieji šaukštai
  • Juodieji pipirai, malti
  • Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Rozmarinas
  • Slyvos, džiovintos, 8 vienetai
  • Spanguolės, 150 gramų
  • Vištiena, krūtinėlė, 700 gramų
  • Raudonas vynas, sausas, 150 mililitrų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Slyvos nuplaunamos, nusausinamos ir supjaustomos smulkiais gabaliukais.
Susmulkintos slyvos sumaišomos su kapotais riešutais.
Vištienos krūtinėlės (maždaug 5 vnt.) supjaustomos kepsneliais, kurie įtrinami druska bei pipirais ir apibarstomi rozmarinu.
Ant kiekvieno kepsnelio dedama slvvų bei riešutų įdaro, suvyniojama į ritinėlius ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
Suktinukai sudedami į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepami 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Padažui į puodą sudedamos spanguolės, supilamas cukrus, vynas, įberiama šiek tiek rozmarino ir kaitinama apie 5 min.
Tuomet sudedamas nedideliame kiekyje vandens ištirpintas krakmolas, užvirinama ir dar paskaninama druska.
Iškepti vištienos suktinukai patiekiami šilti su pasigamintu padažu.

Receptą atsiuntė: Irmantė
» Rašyti komentarą