Vištienos šašlykas

Vištienos šašlykas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, skiltelės, 3 vienetai
  • Juodieji pipirai
  • Vištiena, 1 vienetas
  • Actas, 70 gramų
  • Vanduo, 300 gramų
  • Druska, 1 valgomasis šaukštas
  • Prieskoniai, vištienos
Gaminimo instrukcija:

Prieš kepant vištienos šašlyką, reikia mėsą išmarinuoti.

Vištą reikia supjaustyti gabalais, tinkamais kepti ant iešmo. Blauzdeles ir sparnelius palikti nepjaustytus. Vištiena sudedama į indą, užpilama marinatu ir išmaišoma kartu su pjaustytais česnakais.

Marinatas pagaminamas iš vandens, acto, pipirų, prieskonių, druskos. Papildomai rekomenduojama įdėti kelis šaukštus majonezo, pomidorų padažo.

Sumaišyta mėsa su česnakais ir marinatu laikoma šaldytuve 1-7 dienas (jei vietoj acto naudojama citrinos rūgštis - iki 3 dienų). Kepama suvėrus ant iešmo, virš laužo įkaitusių žarijų be ugnies apie 20-30 min. Valgoma su česnakų (žr. padažų skyriuje) ar pomidorų padažu ir kitais prie vištienos tinkančiais priedais.

Receptą atsiuntė: Tomas
» Rašyti komentarą