Vištienos plovas su pievagrybiais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vištienos filė, 500 gramų
- Ryžiai, 300 gramų
- Pievagrybiai, 300 gramų
- Morkos, didelės, 1 vienetas
- Česnakai, 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Džiovintos goji uogos, 1 arbatinis šaukštelis
- Kuminas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Grūsti juodiji pipirai, 1 žiupsnelis
- Malta aitrioji paprika, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Vištieną supjaustyti kubeliais, morką šiaudeliais, pievagrybius - griežinėliais, susmulkinti česnako skilteles.
Atskirai išvirti ryžius, pagal nurodymus ant pakuotės.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti vištieną, perkelti į puodą su ryžiais ir pagardinti pipirais bei druska.
Tuomet keptuvėje pakepti morkas 5-6 min., pridėti grybus, goji uogas, kuminą, česnaką ir kepti, kol išgaruos visas skystis. Tada viską perkelti į ryžių ir vištienos puodą, bei pagardinti druska ir paprikomis.
Užpilti 350 ml vandens ir užvirinti. Kaitinti ant nestiprios ugnies 20-25 minutes. Tiekti su marinuotais agurkėliais ir pomidorais.
» Rašyti komentarą