Vištienos krūtinėlė vyno padaže su grybais

Vištienos krūtinėlė vyno padaže su grybais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Vištienos filė, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Baltas vynas, baltas portveinas, 100 mililitrų
  • Pievagrybiai, 300 gramų
  • Grietinėlė, riebi, 60 mililitrų
  • Druska
  • Aliejus, kepimui
  • Sviestas, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:

Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti su popieriniu rankšluosčiu, pasūdyti ir papipirinti, apvolioti miltuose.
Apkepti mėsą įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 4 min. iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą palaikyti šiltai.
Svogūną supjaustyti smulkiai, grybus - griežinėliais.
Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėti grybus, svogūnus ir įpilti 60 ml vandens. Patroškinti apie 5 min. Tada įpilti grietinėlę ir vyną, užvirinti ir dar patroškinti 5 min. Po 5 min. nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir išmaišyti.
Valgyti vištieną, užpiltą grybų padažu.

Receptą atsiuntė: Loreta
» Rašyti komentarą