Vištienos krūtinėlė vyno padaže su grybais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, 1 vienetas
- Vištienos filė, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Baltas vynas, baltas portveinas, 100 mililitrų
- Pievagrybiai, 300 gramų
- Grietinėlė, riebi, 60 mililitrų
- Druska
- Aliejus, kepimui
- Sviestas, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti su popieriniu rankšluosčiu, pasūdyti ir papipirinti, apvolioti miltuose.
Apkepti mėsą įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 4 min. iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą palaikyti šiltai.
Svogūną supjaustyti smulkiai, grybus - griežinėliais.
Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėti grybus, svogūnus ir įpilti 60 ml vandens. Patroškinti apie 5 min. Tada įpilti grietinėlę ir vyną, užvirinti ir dar patroškinti 5 min. Po 5 min. nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir išmaišyti.
Valgyti vištieną, užpiltą grybų padažu.
» Rašyti komentarą