Vištienos krūtinėlė vyno padaže su grybais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Česnakai, 1
- Juodieji pipirai
- Vištienos filė, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Baltas vynas, 100 mililitrų
- Pievagrybiai, 300 gramų
- Grietinėlė, riebi, 60 mililitrų
- Druska
- Aliejus, kepimui
- Sviestas, 30 gramų
- Prieskoniai, vištienai
Gaminimo instrukcija:
Vištienos filė išilgai perpjauti per pusę, nusausinti ir šiek tiek pamušti. Visu gabalėlius įtrinti pipirais, vištienos prieskoniais, išspaustu česnaku ir palaikyti, kad prieskoniai įsigertų. Kiekvieną gabaliuką apvolioti miltuose ir apkepti įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies po 4 min. iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą palaikyti šiltai. Grybus supjaustyti griežinėliais griežinėliais. Į keptuvę, kurioje kepė mėsa, sudėti grybus, įpilti 60 ml vandens, patroškinti apie 5 min. Tada įpilti grietinėlę ir vyną, užvirinti ir dar patroškinti 5 min. Po 5 min. nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą ir išmaišyti. Tiekti vištieną užpilus grybų padažu. Skanaus!
» Rašyti komentarą