Vištienos krutinėlė su kalafijorų padažu


- Juodieji pipirai
- Krapai
- Morkos, kelios
- Petražolės
- Vištienos filė, krūtinėlė, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, 4 valgomieji šaukštai
- Sultinys, vištienos, kubelis, 1 vienetas
- Prieskoniai, vištienai
- Žiediniai kopūstai
Vištienos krūtinėlę supjaustom norimo dydžio gabalėliais (gali būti kaip kepsniai, arba mažesni pailgi gabalėliai) ir išprieskoniuojam.
Morkas sutarkuojam, kalafijorus supjaustom nedideliais gabaliukais, susmulkinam petražoles ir krapus (dar galima dėti baziliko, mairūno ir panašiai ). Į įkaitintą keptuvę įpilam truputi aliejaus ir įdedam gerą šaukštą sviesto, tada dedam morkas ir kalafijorus, porą minučių pakepinam maišydami, po to į keptuvę įpilam maždaug puodelį vandens ir uždengiam dangčiu. Paverdam kol suminkštėja kalafijorai. Tada beriam miltus, išmaišom gerai ir dedam sultinio kubelį bei žalumynus ir grietinę, viską išmaišom, iberiam pipirų ir druskos jei trūksta. Dar paverdam keptuvėjė kelias minutes maišydami. Padažas paruoštas ;)
Belieka keptuvėje iškepti vištieną ir pasiruošti garnyrą. Garnyrui puikiai tinka ryžiai ar makaronai.
Skanaus ;)
2014-05-14 20:29


2011-04-12 21:57
2011-01-04 19:10

2010-11-27 22:52
Užskaitom.
2021-09-12 19:51