Vištienos krūtinėlė su baltuoju padažu


- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai, malti
- Petražolės, smulkintos, 1 valgomasis šaukštas
- Porai, 4 vienetai
- Vištiena, krūtinėlės, be kaulų ir be odos, 4 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Baltas vynas, sausas, 0.5 stiklinės
- Grietinėlė, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 4 valgomieji šaukštai
Sudėkite sviestą bei alyvuogių aliejų į didelę keptuvę ir įkaitinkite virš vidutinės ugnies.
Pabarstykite vištienos krūtinėles druska bei juodaisiais pipirais ir apkepkite keptuvėje maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Apkeptas krūtinėles išimkite iš keptuvės ir įvyniokite į foliją.
Tuomet toje pačioje keptuvėje pakepinkite keletą min. susmulkintus porų stiebus, sudėkite susmulkintą česnaką, pakepinkite 1 min., supilkite vyną, patroškinkite 3-4 min. ir galiausiai supilkite grietinėlę bei paskaninkite padažą prieskoniais.
Tuomet į keptuvę su padažu sudėkite išvyniotas vištų krūtinėles ir sumažinus ugnį troškinkite, kol vištiena pilnai išsitroškina.
Paruoštas krūtinėles supjaustyti riekelėmis, apibarstyti smulkintomis petražolėmis ir patiekti su virtais ryžiais.
Skanaus.
2012-02-20 14:10


2011-11-18 16:40
2013-04-26 11:18