Vištienos ir keptų paprikų drebučiai


- Bazilikas, šviežias, lapai
- Juodieji pipirai
- Paprika, raudona, 2 vienetai
- Paprika, žalia, 2 vienetai
- Vištienos filė, 500 gramų
- Apelsinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Brendis, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sultinys, vištienos, 1 litras
- Prieskoniai, provanso žolelės, 1 arbatinis šaukštelis
- Želatina, Dr.Oetker, 20 gramų
- Ančiuviai, filė, 4 vienetai
- Tabasko padažas, 3 lašai
Užpilkite želatiną sultiniu ir palikite išbrinkti.
Paprikas kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol suminkštės.
Po to sudėkite paprikas į maišelį ir užrišę palaikykite 15-20 minučių - bus lengviau nulupti.
Supjaustykite paprikas juostelėmis.
Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis, pamuškite, pabarstykite druska, pipirais, provanso žolelėmis bei pipirais ir iškepkite keptuvėje.
Ištirpintą želatiną supilkite į sultinį.
Į sultinį supilkite brendį, apelsino sultis bei tabaską ir įberkite druskos, jei reikia, bei pipirų. Tirpalas turi būti aštroko skonio, nes drebučiams stingstant jis švelnėja.
Į pailgą formą įpilkite truputį tirpalo ir sustingdykite.
Sluoksniais dėkite ančiuvius, vištieną, papriką, bazilikų lapelius, kiekvieną sluoksnį užpilkite želatina ir stingdinkite.
Kai sustings, formą kelioms sekundėms panardinkite į karštą vandenį ir apverskite į lėkštę.
Skanaus.
2010-04-09 23:34