Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu

Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
Vištienos burito salotos su graikiško jogurto-avokado padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pupelės, rudos arba kitos tamsios/margos, virtos, 1 stiklinė
  • Pomidorai, didelis, 1 vienetas
  • Avokadai, 1 vienetas
  • Sūris, šviesus, smulkiai sutarkuotas, 2 saujos
  • Kalendra, šviežios, smulkintos, 1 saujelė
  • Vištienos krūtinėlė, nedidelės, 2 vienetai
  • Svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
  • Žaliosios citrinos, vištienai, 0.5 vieneto
  • Druska, vištienai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Saldžiosios paprikos milteliai, vištienai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malta aitrioji paprika, vištienai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai, vištienai, 0.333333 arbatinio šaukštelio
  • Ryžiai, nevirti, 1 stiklinė
  • Kalendra, šviežia, susmulkinta, ryžiams, 1 sauja
  • Žaliosios citrinos, sultys, ryžiams, 1 vienetas
  • Druska, ryžiams
  • Aliejus, kepimui
Padažui:
  • Avokadai, mažas, 1 vienetas
  • Graikiškas jogurtas, 150 gramų
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Žaliosios citrinos, sultys, 1 vienetas
  • Žaliasis čili pipiras, šviežias, 0.5 vieneto
  • Kalendra, šviežios, šakelės, 20 vienetų
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištienos krūtinėles supjaustome gabalėliais, sudedame į dubenį, įspaudžiame žaliųjų citrinų sultis, sumaišome su druską, pipirais, paprikų milteliais. Paliekame marinuotis šaldytuve, kol ruošime ryžius ir padažą.

  2. Ryžius išverdame, nuplauname po šaltu vandeniu, paliekame atvėsti. Tada sumaišome su kalendra ir žaliųjų citrinų sultimis, pagardiname druska. Atidedame į šalį.

  3. Padažui nulupome avokadą, išimame kaulą. Sudedame į kokteilių plaktuvą ar maisto trintuvą avokadą, jogurtą, česnakus, pipirą, kalendrų šakeles, supilame žaliųjų citrinų sultis, vandenį, aliejų, beriame prieskonius ir sutriname iki vientisos masės.

  4. Nulupame svogūną, supjaustome nedideliais kubeliais.

  5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Sudedame svogūną, kepame kelias minutes, tada sudedame vištienos gabalėlius, kepame ant vienos pusės 4-5 min, apverčiame ir kepame vėl 4-5 min. Taip kepama vištiena išlaikys sultingumą.

  6. Avokadą nulupame, išimame kaulą. Avokadą ir pomidorą supjaustome kubeliais.

  7. Pirmiausia į lėkštę dedame pusę ryžių, tada pusę pupelių, sudedame pusę avokado, pomidoro ir vištienos gabalėlių (dar šiltų). Ant salotų vidurio užpilame padažo, salotas apibarstome sūriu ir kalendra. Taip pat paruošiame ir antrą salotų lėkštę. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą