Vištienos apkepas su pievagrybiais


- Česnakai, 5
- Juodieji pipirai, malti
- Krapai, smulkinti, 1 valgomasis šaukštas
- Petražolės, smulkintos, 1 valgomasis šaukštas
- Svarainiai, 1 vienetas
- Vištiena, krūtinėlės, 2 vienetai
- Majonezas, 200 gramų
- Pievagrybiai, 500 gramų
- Druska
- Karis
- Sūris, kietas (pvz., Džiugas), 200 gramų
Nuplaukite vištienos krūtinėles, padalinkite kiekvieną jų į 2 dalis ir pamuškite.
Tuomet supjaustykite vištieną mažesniais gabalėliais, apibarstykite druska, pipirais bei kario prieskoniais, apšlakstykite citrinų sultimis ir, sudėjus į dubenį, padėkite 3-4 val. į šaldytuvą.
Svogūną nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite apie 2-3 min. keptuvėje su aliejumi.
Tuomet į keptuvę su svogūnu sudėkite susmulkintus pievagrybius, pabarstykite druska bei pipirais ir pakepinkite apie 10 min.
Širdies formos kepimo formą išklokite folija, patepkite aliejumi ir sudėkite į ją vištieną bei su svogūnu pakepintus pievagrybius.
Sumaišykite majonezą su susmulkintu česnaku, petražolėmis bei krapais ir supilkite į kepimo formą.
Viską apibarstykite tarkuotu sūriu.
Kepkite apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Puoškite savo nuožiūra.
Patiekite šiltą.