Vištiena vyno padaže

Vištiena vyno padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Morkos, 2 vienetai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Vištienos filė, arba kitokia vištienos mėsa, 500 gramų
  • Baltas vynas, sausas, 0.5 litro
  • Pievagrybiai, 300 gramų
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Druska
  • Sviestas
  • Grietinė, 200 gramų
  • Prieskoniai
Gaminimo instrukcija:

Pakepinti pievagrybius, baigiant kepti sudėti sviestą ir druską su pipirais.
Vištieną apkepti aliejuje, baigiant, sudėti pjaustytas morkas ir svogūnus, ir dar truputį patroškinti. Į troškinį sudėti grybus, pasūdyti, pagardinti prieskoniais, užpilti praskiestu per pusę vynu su vandeniu. Supilti tik pusę vyno mišinio. Patroškinti vyne apie 15 min.
Tada sukrėsti troškinį į karsčiui atsparų indą, sudėti sviestą, grietinę, supilti likusį vyno mišinį su vandeniu, pagardinti prieskoniais ir troškinti orkaitėje apie 30 min.

Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą