Vištiena su sezamais ir vyšninių pomidoriukų garnyru


- Sezamo sėklos, sėklos, 1 sauja
- Vištienos filė, krūtinėlė, 400 gramų
- Aliejus, kepimui
- Prieskoniai, paukštienos
Garnyrui reikės:
2 nedidelių cukinijų
svogūno
2 česnako skiltelių
100 g vyšninių pomidoriukų
mažo indelio konservuotų pomidorų be odelių
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
cukraus
aliejaus (kepti)
Pirmiausia plonomis juostelėmis supjaustykite vištienos krūtinėlę. Juosteles pagardinkite prieskoniais, apibarstykite sezamų sėklomis, pakepkite keptuvėle ir šiltai padėkite.
Garnyro ruošimas: česnakus ir svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite įkaitintame aliejuje.
Cukiniją su žievele (jeigu žievelė sukietėjusi, nulupkite) pjaustykite kubiukais, pomidoriukus perpjaukite per pusę. Į keptuvę su svogūnais supilkite koservuotus pomidorus, sumeskite cukinijų kubiukus ir per pusę perpjautus pomidoriukus. Pasūdykite, paskaninkite prieskoniniais žalumynais, pipirais, cukrumi ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 min.
Garnyrą atskirame indelyje tiekite su karštais vištienos gabalėliais ir prancūziškos duonos skrebučiais.
2010-08-10 10:23