Vištiena su medumi ir pievagrybiais


- Juodieji pipirai, malti
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Vištienos filė, 400 gramų
- Pievagrybiai, 250 gramų
- Grietinėlė, 250 gramų
- Druska
- Prieskoniai, paukštienai
- Svogūnų laiškai, 1 sauja
Pirmiausia supjaustykite kubeliais vištieną, apibarstykite juos paukštienos prieskoniais, druska bei pipirais pagal skonį ir padėkite šaltai trumpam pasimarinuoti.
Supjaustykite pievagrybius riekutėmis ir pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Apkepintus pievagrybius sudėkite į atskirą indą.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite pamarinuotą vištieną, sudėkite medų ir maišykite kol medus ištirps.
Medui ištirpus uždenkite keptuvę dangčiu, kad paukštiena pasitroškintų ir į ją įsigertų medus.
Šiek tiek patroškinę mėsą atidenkite, sudėkite susmulkintus svogūnus ir leiskite nugaruoti susikaupusiai drėgmei bei apskrusti vištienai.
Paukštienai apkepus, sudėkite į keptuvę grybus, grietinėlę ir viską išmaišykite.
Prieš patiekiant apibarstykite smulkintais svogūnų laiškais.
Ganėtinai greitas patiekalas ir svarbiausia - labai skanus!
2021-03-24 23:46