Vištiena su bulvėmis daniškai


- Čiobreliai
- Juodieji pipirai
- Kmynai
- Krapai
- Rozmarinas
- Garstyčios, 1 arbatinis šaukštelis
- Vištų blauzdelės, 4 vienetai
- Baltas vynas, 50 mililitrų
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Apelsinų sultys, 1 vienetas
- Druska
Vištos šlauneles abibarstome prieskoniais ir nuplikytais kmynais, druska. Viską įtriname į šlauneles. Dedame majonezo ir garstyčių, išmaišome ir marinuojame per naktį (geriausia 24 val). Prieš kepant apipilame apelsino sultimis ir baltu vynu. Dedame į karštą orkaitę ir kepame 15 min.
Bulvių garnyrui:
bulvių 1 kg
1 stiklinės grietineles 38% (jei naudosit liesesnę grietinelę, pieno nereiks)
1 stiklinė pieno
4 šaukštų aliejaus
druskos ir bulvių prieskonių pagal skonį
300 g svogūnų laiškų
Bulves supjaustome riekelėmis, sudedam į kepimo indą, pilame aliejų, susedam prieskonius ir druską, viską išmaišome. Pilame grietinėlę ir pieną (turi apsemti visas bulves). Kepame karštoje orkaitėje 15 - 20 min. Iškeptas bulves apibarstom smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus.
Tik per daug neprisivalgykite - patiekalas gan riebus.
2009-04-06 22:27
2009-04-06 17:43


2010-01-23 09:55