Vištiena su bulvėmis daniškai

Vištiena su bulvėmis daniškai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Čiobreliai
  • Juodieji pipirai
  • Kmynai
  • Krapai
  • Rozmarinas
  • Garstyčios, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vištų blauzdelės, 4 vienetai
  • Baltas vynas, 50 mililitrų
  • Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
  • Apelsinų sultys, 1 vienetas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Vištos šlauneles abibarstome prieskoniais ir nuplikytais kmynais, druska. Viską įtriname į šlauneles. Dedame majonezo ir garstyčių, išmaišome ir marinuojame per naktį (geriausia 24 val). Prieš kepant apipilame apelsino sultimis ir baltu vynu. Dedame į karštą orkaitę ir kepame 15 min.

Bulvių garnyrui:
bulvių 1 kg
1 stiklinės grietineles 38% (jei naudosit liesesnę grietinelę, pieno nereiks)
1 stiklinė pieno
4 šaukštų aliejaus
druskos ir bulvių prieskonių pagal skonį
300 g svogūnų laiškų

Bulves supjaustome riekelėmis, sudedam į kepimo indą, pilame aliejų, susedam prieskonius ir druską, viską išmaišome. Pilame grietinėlę ir pieną (turi apsemti visas bulves). Kepame karštoje orkaitėje 15 - 20 min. Iškeptas bulves apibarstom smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais. Skanaus.
Tik per daug neprisivalgykite - patiekalas gan riebus.

Receptą atsiuntė: sandra
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Genoefa
2010-01-23 09:55
sian tj isbandysiu,atrodo lb skanu..
sandra
2009-04-06 22:27
as vintiliatoriu ijungiu kai kepu, todel ir apskrunga, ir kokia 220 laipsniu orkaitej
Dija
2009-04-06 17:43
FANTASTIKA............. ,norečiau autores pasiteiraut iki kiek voltų orkaitę reik užkaitint kad ir manasis šedevras tai apetitnai apskrustu?