Vištiena šampano padaže

Vištiena šampano padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, laiškai
  • Vištiena, 500 gramų
  • Kvietiniai miltai, padažui, 10 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 30 gramų
  • Baltas vynas, padažui, pusiau sausas, 30 mililitrų
  • Pienas, padažui, 50 mililitrų
  • Pievagrybiai, padažui, 100 gramų
  • Grietinėlė, padažui, 30%, 20 mililitrų
  • Druska
  • Sviestas, padažui, 40 gramų
  • Putojantis vynas, 200 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Paruošti padažą: grybus supjaustyti, pasūdyti, įberti pipirų ir pakepinti svieste (20 g). Puode pakepinti miltus, sudėti likusį sviestą, supilti pieną, grietinėlę, vyną. Užvirinti, sudėti grybus, pamaišyti ir vėl užvirinti.
Vištieną supjaustyti gabalais, pasūdyti, apibarstyti prieskoniais ir pakepti alyvuogių aliejuje.
Tada užpilti ant vištienos šampaną, uždengti ir troškinti 15 min. Patroškinus supilti padažą ir sudėti kapotus žalumynus.
Garnyrui tinka ryžiai arba bulvės.

Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą