Vištiena šampano padaže

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, laiškai
- Vištiena, 500 gramų
- Kvietiniai miltai, padažui, 10 gramų
- Alyvuogių aliejus, 30 gramų
- Baltas vynas, padažui, pusiau sausas, 30 mililitrų
- Pienas, padažui, 50 mililitrų
- Pievagrybiai, padažui, 100 gramų
- Grietinėlė, padažui, 30%, 20 mililitrų
- Druska
- Sviestas, padažui, 40 gramų
- Putojantis vynas, 200 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Paruošti padažą: grybus supjaustyti, pasūdyti, įberti pipirų ir pakepinti svieste (20 g). Puode pakepinti miltus, sudėti likusį sviestą, supilti pieną, grietinėlę, vyną. Užvirinti, sudėti grybus, pamaišyti ir vėl užvirinti.
Vištieną supjaustyti gabalais, pasūdyti, apibarstyti prieskoniais ir pakepti alyvuogių aliejuje.
Tada užpilti ant vištienos šampaną, uždengti ir troškinti 15 min. Patroškinus supilti padažą ir sudėti kapotus žalumynus.
Garnyrui tinka ryžiai arba bulvės.
» Rašyti komentarą