Vištiena "Jambalaya"


- Vištiena, 500 gramų
- Kumpis, rūkytas, 75 gramai
- Paprika, 1 vienetas
- Ryžiai, ilgagrūdžiai, 100 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Salierai, siebas, 5 vienetai
- Sviestas, 20 gramų
- Sultinys, „Maggi“ daržovių (kubelio), 1 vienetas
- Česnakai, 1 skiltelė
- Pipirai, Kajeno, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanduo, 500 mililitrų
- Pipirai, balti, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Čiobreliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Laurų lapai, lapai, 1 vienetas
Kumpį supjaustyti kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su sviestu. Nulupkite svogūną ir česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su kumpiu. Tuomet į keptuvę suberkite smulkintus svogūną ir česnaką.
Į gilią keptuvę pilkite vandenį, įdėkite „Maggi“ daržovių sultinio kubelį bei lauro lapelį. Virkite ryžius sultinyje 10 min, paskaninkite kajeno bei baltaisiais pipirais.
Išvalytą papriką supjaustykite kubeliais, o salierą griežinėliais.
Du trečdalius supjaustytų daržovių sudėkite į ryžius, gerai išmaišykite ir troškinkite 10 min. Baigę troškinti, išimkite lauro lapą.
Vištienos filė supjaustytą kubeliais trumpai apkepkite keptuvėje su likusiomis daržovėmis. Tuomet pakepintus vištieną ir kumpį bei sudėkite į ryžius. Viską kartu patroškinkite 5-8 min. Pagardinkite čiobreliais.