Vištiena ir makaronai su raudonuoju padažu (Κόκορας κοκκινιστός)

Vištiena ir makaronai su raudonuoju padažu (Κόκορας κοκκινιστός)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 1 kilogramas
  • Spageti, 400 gramų
  • Vanduo, 400 mililitrų
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Pomidorų tyrė, 250 gramų
  • Raudonas vynas, sauso, 200 mililitrų
  • Laurų lapai, 2 vienetai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, 1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Smulkiai supjaustyti pomidorus kubeliais. Supjaustyti vištieną gabalėliais.

  2. Dideliame puode įkaitinti alyvuogių aliejų ir įberti druskos, kad nesitaškytų kepant. Ir kepti vištieną apie 5 - 10 min, kol gerai iškeps.

  3. Supilti vyną ir troškinti 2 min, kol nugaruos alkoholis. Suberti pomidorus ir cukrų. Supilti pomidorų tyrę ir vandenį, kad apsemtų mėsą. Įmesti lauro lapus, įverti druskos ir pipirų. Uždengti ir troškinti 40 min. Jei trūktų vandens - įpilti.

  4. Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Mėsai baigus troškintis - ją išimti iš puodo ir esančiame padaže dar pavirti makaronus.

  5. Sudėti makaronus į lėkštę, ant jų uždėti mėsos gabalėlius ir papuošti šviežia petražolės šakele. Patiekti su graikiškomis salotomis. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą