Vištiena ir makaronai su raudonuoju padažu (Κόκορας κοκκινιστός)

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Vištienos krūtinėlė, 1 kilogramas
- Spageti, 400 gramų
- Vanduo, 400 mililitrų
- Pomidorai, 4 vienetai
- Pomidorų tyrė, 250 gramų
- Raudonas vynas, sauso, 200 mililitrų
- Laurų lapai, 2 vienetai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Cukrus, 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Smulkiai supjaustyti pomidorus kubeliais. Supjaustyti vištieną gabalėliais.
Dideliame puode įkaitinti alyvuogių aliejų ir įberti druskos, kad nesitaškytų kepant. Ir kepti vištieną apie 5 - 10 min, kol gerai iškeps.
Supilti vyną ir troškinti 2 min, kol nugaruos alkoholis. Suberti pomidorus ir cukrų. Supilti pomidorų tyrę ir vandenį, kad apsemtų mėsą. Įmesti lauro lapus, įverti druskos ir pipirų. Uždengti ir troškinti 40 min. Jei trūktų vandens - įpilti.
Išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Mėsai baigus troškintis - ją išimti iš puodo ir esančiame padaže dar pavirti makaronus.
Sudėti makaronus į lėkštę, ant jų uždėti mėsos gabalėlius ir papuošti šviežia petražolės šakele. Patiekti su graikiškomis salotomis. Skanaus!
» Rašyti komentarą