Vištiena citrininiame marinate su ryžiais (vienos keptuvės patiekalas)


- Vištienos kulšelės, 8 vienetai
- Vištienos sultinys, arba 3 stiklinės vandens + 1 kubelis vištienos sultinio, 3 stiklinės
- Ilgagrūdžiai ryžiai, 1 stiklinė
- Vanduo, jei reikia, 0.5 stiklinės
- Citrinos, 2 vienetai
- Rausvieji svogūnai, vidutinio dydžio, 1 vienetas
- Česnakai, 4 skiltelės
- Džiovintas raudonėlis, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Džiovintos petražolės, 0.333333 arbatinio šaukštelio
Matavimui naudojau 240 ml stiklinę. Vištienos šlauneles nuplauname, nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Viename inde sumaišome raudonėlį, pipirus, druską, nutarkuojame 2 citrinų žievelę, išspaudžiame 0,5 citrinos sultis. Česnakų skilteles sutraiškome peiliu, sudedame į tą patį dubenį (česnako nereikia nulupti). Vištienos šlauneles sudedame į dubenį su marinatu, gerai ištriname kiekvieną šlaunelę, dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Paliekame marinuotis 2-3 h, arba paliekame šlauneles kambario temperatūroje pasimarinuoti 15-30 min.
Didelėje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus ant vidutinio stiprumo ugnies, šlauneles išimame iš marinato ir apkepiname iš visų pusių, kol gražiai paruduoja, išimame iš keptuvės.
Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais.
Keptuvę išvalome, įpilame šiek tiek aliejaus, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja. Po to suberiame ryžius ir pakepiname ~5 min vis pamaišydami, tada supilame marinatą (tik išimkite česnakų žievelę) ir pakepiname pora min.
Į keptuvę su ryžiais sudedame vištienos šlauneles, užpilame 2 stiklinėmis vištienos sultinio ir uždengiame keptuvę dangčiu arba kepimo folija. Ugnį sumažiname iki silpnos, kepiname 10 min, tuomet supilame likusį sultinį, troškiname dar 15 min, supilame vandenį (jei reikia) ir troškiname 10 min. Galiausiai apibarstome džiovinta petražole ir jei reikia – druska. Skanaujame!